2019. december 26.
Svédország legszebb kisvárosai

Svédországot úgy ismerik, mint egy jó tervezésű földet, amely gyönyörű természeti csodákkal rendelkezik – és kisvárosai nagyon könnyen felismerhetőek. A hagyományos faházakkal töltött halászfalvaktól a középkori városi terekkel, tele kanyargós utcákkal, a skandináv ország a kastélyok, templomok és villák aranybányája, gyönyörű termőföld, tengerpartok és hegyek tömegében.

[wp_ad_camp_1]

1200-ban adták meg a városi státuszt a Marstrand nevű tengerparti településnek, melyet egy szigetről neveztek el, amely Marstrandon található, és a svédek gyakran még mindig „városnak” nevezik, annak ellenére, hogy a lakosság száma alig haladja meg az 1000-et. Itt található egy XIX. századi középkori templom, Karl X Gustav király nevű Carlsten-i erődítménye, amely a híres svájci vitorlás- és vitorlásversenyek központja. Marstrand nevezetességei a hírességek és a gazdag svéd lakosok számára egyaránt ismertek, akik nyáron ide látogatnak a bevásárlás és az éjszakai élet miatt.

Délkelet-Svédországban, Vättern déli partján található az ország legnagyobb tava és a hatodik legnagyobb tó Európában, amely Vadstena városában található. A város több dologról is híres: 1545-ben épült itt egy vár, amely 1660-ban lakható királyi várrá vált, majd gabona tárolására használták (ma múzeum). Vadstena városháza – Svédország legrégebbi épülete, a svéd Saint Bridget által alapított 14. századi apátság. Az 1680-ban alapított tengerészeti bázis, amely a déli inváziótól és a támadásoktól nyújtott védelmet, Karlskrona ma Svédország egyetlen barokk városa, melynek épületei és elrendezése az alapítás óta gyakorlatilag sértetlen. A város központi épülete az 1690-es években épült Fredrikskyrkan templom; a város más templomai a XVIII. századi korai Szent Szentháromság, és a hagyományosabb Amiralitetskyrkan, amely a legnagyobb fatemplom az országban.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs