2016. október 15.
Stabilizátor rendszer az alkatreszek.hu-n

Abból lehet rájönni, hogy baj van a stabilizátorral, hogy nincs csend, hiszen a stabilizátor addig jó, amíg csend van. Amennyiben kopogó hangot hallunk a futómű felől akkor el kell gondolkodni a gumi szilentblokk cseréjén. Webáruházunkban, az alkatreszek.hu-n szinte minden autómárkához találhat stabilizátort méghozzá igen magas minőségben és nagyon alacsony áron.

[wp_ad_camp_1]

A stabilizátor autó alkatrész komoly és nagyon erős hatásoknak van kitéve, a gumi szilentblokk pedig hajlamos arra, hogy elnyúljon és deformálódjon idővel, de előfordulhat az is, hogy eltörik a kar. A stabilizátor rendszer feladata tehát az, hogy csillapítsa az autón a billegést, ezt pedig úgy éri el, hogy amikor eldől az autó, akkor a stabilizátor megcsavarodik, így ellenáll a hatásnak és így a haladást stabillá, illetve kényemesebb is lesz. Az autó két oldalán levő két kereket egy kovácsoltvas rúd kapcsolja össze, gumi szilentblokkok segítségével, amelyek zaj- illetve rezgéscsillapító feladatot is ellátnak. A stabilizátor lehet több féle is, így többféle lehet a meghibásodása is. Az egyik leggyakoribb meghibásodása, hogy kikopik a gömbfeje.

Előfordulhat az is, hogy leválnak a szilentblokkok, hogy kiszakad a szilent gumija, vagy éppen hogy porózussá válik. A legsúlyosabb eset az, ha eltörik a stabilizátor rúd. A hibát egy kopogó hang jelzi a felfüggesztés felől. Ilyenkor nincs sok lehetőség amik közül válogatni lehet, ugyanis ezt már javítani nem lehet, csak kicserélni. Ha további részleteket és információkat szeretne megtudni a stabilizátorokról, esetleg átböngészné teljes alkatrész kínálatunkat, nem árthat ha felkeresi weboldalunkat az alkatreszek.hu-t, hiszen itt bővebb leírást is találhat az alkatrészekről. Kérdések felmerülése esetén vegye fel a kapcsolatot bátran ügyfélszolgálatunkkal az info@kovacsauto.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a +36 62 468 444 telefonszámot is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs