2015. december 19.
Skócia élménybeszámoló Jánostól

Aki még soha nem járt Skóciában, annak mindenképpen érdemes egyszer ellátogatnia ide. Megszokhattuk, hogy minden ország és tartomány kicsit különbözik a többitől, Skócia talán kicsit jobban is.

[wp_ad_camp_1]

Rövid Skócia élménybeszámoló Jánostól: A skót felvidék lélegzetelállító még novemberben is. Az időjárás a magyar ember számára talán kicsit barátságtalannak tűnhet, de gyorsan hozzá lehet szokni. Mégiscsak egy szigetországban vagyunk, ahol a tenger irányítja a mindennapi időjárást.

Nem csak az időjárás különbözik attól, amit otthon megszokhattunk. Minden más: az emberek, a mentalitás, a munka és természetesen a nyelv is. Utóbbival akadt némi nehézségem, hiszen az itteni akcentus finoman szólva is megnehezíti a kommunikációt, de szerencsére rendkívül türelmes menedzsereim vannak, így van időm a nyelv tökéletesítésére. Mondanom sem kell, hogy nem én vagyok az egyetlen magyar a cégnél; nagyjából 20-25 fő érkezett Magyarországról. A menedzserek tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a nyelvi különbségek csökkentéséhez időre van szükség, de mindannyian kiválóan haladunk e téren.

Mint említettem, az emberek mentalitása is más. Nem tudom megmondani, közelebb áll-e hozzám ez a fajta mentalitás, mindenesetre a vendégek nagyon kedvesek és barátságosak. Ez talán annak is köszönhető, hogy alapvetően egy elit szálloda vagyunk, így a hozzánk érkező réteg társadalmilag igen szép pozíciókat foglal el, még ha ez nem is jelent garanciát a viselkedési normáékra.

Korábban azt hallottam mindenkitől, hogy az itteni vendégek körében nem szokás a borravaló adása. Ez egyáltalán nem így van; egy hónapban akár 300-400 font is összecsepeghet ilyen módon, ami már egészen szép összeg. Így többet tudok félretenni, aminek igazán örülök. Mégsem maradok itt sokáig, hiszen kaptam egy jobb állásajánlatot az Egyesült Államokban. Tavaszra már ott kezdem az életem legújabb fejezetét.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs