2022. február 27.
Sírkő tisztítás minőségi termékekkel!

A kültéri ásványfelületek, például a sírkövek fokozottan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. A csapadék és a hőingadozás folyamatosan erodálja a felületeket, ami idővel meglátszódik. A faszerkezeteket jellemzően lazúrokkal és festékekkel időről-időre ápolják, azonban a műkő, beton és tégla építmények nem részesülnek ilyen védelemben, így védtelenek a természeti elemekkel szemben.

Sírkő tisztítás nélkül előbb-utóbb az idő vasfoga megmutatkozik a szeretteink emlékét őrző emlékkövön. Ezzel sokan csak Halottak napján szembesülnek, amikor kilátogatnak a temetőbe. A sírköveken hajszálrepedések jelennek meg, amikbe beszivárog a csapadék, amely a hőmérséklet lehűlésével megfagy. Ez azért probléma, mert a jég szétfeszíti a repedések mentén a követ. Olykor annyira súlyosan rongálódik a sírkő, hogy már csak a csere jelent megoldást, ami nem olcsó mulatság. Ennél sokkal olcsóbb megoldást jelent, ha időben gondoskodni kezd a sírkő védelméről FIT Kőbalzsammal. Azzal viszont érdemes tisztában lenni, hogy a FIT Kőbalzsam nem képes csodát tenni, ha már szétrepedt a kő, késő bánat. Ha viszont időben kezdi el kezelni a felületet, akkor megóvhatja a környezeti elemek romboló hatásaitól.

A FIT Kőbalzsam egyedi fejlesztésű termék, mely magas szilikontartalmú ásványifelület-védő bevonattal rendelkezik, ami úgy teszi vízlepergetővé az anyagot, hogy közben nem akadályozza természetes szellőzését. A szilikon előnye, hogy megakadályozza, hogy a víz beszivárogjon a pórusokba. Egy átlagos sírkő kezelésére már egy liter FIT Kőbalzsam is elegendő. Ez a nagyszerű termék a mohásodás és az algásodás ellen is védelmet nyújt. Bővebb információkat a fitinfo.hu weboldalon talál, ahol a FIT Kőbalzsamot is megrendelheti online, illetve tájékozódhat!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs