2015. november 14.
Síelés Szerbiában

A magyar síelők körében még mindig Ausztria az elsődleges célállomás, de egyre többen fedezik fel a környező országok síterepeit is. Ma már rengeteg magyar tölti a téli pihenését a szlovák, horvát vagy akár a román helyekben. A sorból valahogy mindig kimarad Szerbia, pedig a Kopaonik természeti adottságai lenyűgözőek.

[wp_ad_camp_1]

A Kopaonik Szerbia és talán az egész Balkáni régió egy legvarázslatosabb természeti adottságokkal rendelkező területe. Nem csak a téli időszakban, hanem nyaranta is érdemes ellátogatni ide; ez a hegy képezi az ország első számú turisztikai célállomását, legyen szó akármelyik évszakról is. A tengerszint feletti magassága nem különösen nagy, de megközelíti az osztrák pályák adottságát, ily módon a gyakorlottabb sízőknek is kellemes és izgalmas szórakozási lehetőséget kínál.

A terep minden tudásszintnek megfelelő szakaszokkal rendelkezik; a lankásabb részeken összesen 30 kilométernyi kék jelzéssel ellátott pályaszakasz található. Itt kiváló lehetőség nyílik a gyakorlásra, hiszen a terep kifejezetten változatos, a hőminőség rendszerint kiváló, a természeti környezet pedig lélegzetelállító. A gyakorlottabb sízők számára 19 kilométernyi piros zászlós szakaszt jelöltek ki; ezek a pályák alkalmasak a rutinosabb sízők számára is, de akik már magabiztos tudással rendelkeznek. A legnagyobb gyakorlattal rendelkező vendégek sem maradnak fekete zászlós szakasz nélkül; számukra 6 km szakasz jelenti az izgalmas szórakozás lehetőségét.

A Kopaonik Szerbia déli részén helyezkedik el, így földrajzi közelsége csupán viszonylagos; Szegedtől mintegy 450 kilométert kell autóznunk, ha ezeket a pályákat szeretnénk élvezni. Az itteni emberek rendkívül közvetlenek, barátságosak és temperamentumosak, így egy szerbiai utazás nem csak sportélmény lesz, hanem kulturális tapasztalatszerzés is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs