2021. április 02.
Santorini, a kék sziget

A Görögországhoz tartozó Santorini egy kör alakú vulkanikus szigetcsoport az Égei-tengeren, a Kükládok szigetcsoport legdélebbi tagja. Látványos szépsége, és az élénk éjszakai élet a szigetet Európa egyik legismertebb és legfrekventáltabb turisztikai célpontjává teszi, mindezek mellett az egyik legdrágább görög sziget.

[wp_ad_camp_1]

Santorini az a sziget, ahol valóra válik a görög álom és megelevenednek a plakátképek. A fekete vulkán peremére épült fehér házak erős kontrasztját a ciklámenszínű virágok és kék kupolák lágyítják. A part a vulkanikus homok miatt fekete és elég keskeny. Bár a strandok nem itt a legszebbek, legkülönlegesebbek, kárpótol minket a panoráma, ami a sziget szinte minden pontjáról lélegzetelállító. A sziget keleti részén fekvő Kamari strandján az itteni jellegzetes, fekete homokot különleges, színes kavicsok tarkítják. A szigeten terem a fehér padlizsán, a fáva bab, illetve világhírűek a borai.

A sziget fővárosa Fira, utcáin üzletek, éttermek bárok és éjszakai klubok váltják egymást. A nap minden szakában nagy a forgalom. A sziget északi csücskében fekvő gyönyörű fehér falu, Oia különösen híre naplementéiről. A helyszűke miatt itt minden kicsi: aprócska udvaron pöttömnyi medence, mellette pici tetőterasz, ami a szintén mini szállodához tartozik. A meredek hegyoldalban szűk, kanyargós utcákon bolyonghatunk, néha a legelképzelhetetlenebb helyeken kis teraszon csalogatnak. Santorini az a sziget, ahol az év 365 napjára jut egy templom, mert legalább 365 van belőlük. A leghíresebb a kék kupolás templomok közül az, ami Firostefaniban van, a neve: Aghios Theodoros. A sziget van, akinek álom úti cél van, akinek túlzsúfolt turistalátványosság, de az biztos, hogy egyedi élményt nyújt az ide látogatóknak hangulata és különleges bája.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs