2021. július 24.
Salzburg, az Alpok kapuja

A Németország határán fekvő Salzburg két gyönyörű és ellentétes városrész tökéletes összefonódása, melyeket a Salzach folyó választ el egymástól. Az egyik oldalon az UNESCO Világörökség részét képező, középkori épületeiről híres Óváros található, a másik oldalon pedig a nyüzsgő Újváros és a benne rejlő izgalmas tennivalók várják a látogatókat.

A zene szerelmeseinek mindenképpen célba kell venniük Salzburgot, hiszen nemcsak Mozart szülőhelye, hanem itt forgatták A muzsika hangját is. Salzburg persze több mint csak zeneváros, hiszen itt minden megtalálható, ami egy csodálatos nyaraláshoz szükséges. Akár csak a várost fedezi fel aki ide látogat, akár a környező szépségeket, a tömegközlekedésnek köszönhetően Salzburgban nincsenek távolságok, minden kényelmesen és gyorsan elérhető. Noha nem nevezhető kimondottan hatalmas városnak, hisz nagyjából csak 150 ezren lakják, akik esetleg a kulináris élvezetek miatt látogatnának ide, azok is jól járnak, hisz Salzburg tele van kiváló éttermekkel, amelyekben világszínvonalú vacsorákat költhetünk el.

A Keleti-Alpokra nyíló festői kilátással a város a természetkedvelők tökéletes célpontjának is bizonyul, hiszen annyi túra- és sétaútvonal van itt, hogy egy pár napos kirándulás alatt nem is lehet mindet megismerni és végigjárni. S bizony látnivalókból sincs itt hiány, hisz hatalmas vétek kihagyni a Hellbrunni kastélyt, de ugyanígy látni kell Európa legrégebbi alagútját, a Sigmundstort, vagy a Reisszugot, a világ legrégebbi kötélvasútját. Salzburg Ausztria egyik legszebb helye, nem véletlenül emlegetik az Alpok kapujaként és Észak Rómájaként is. Miután az ember megtapasztalta mindazt, amit a város és a környéke kínál, biztosan mosollyal az arcán és dallal a szívében távozik és hazaérve alig várja, hogy ismét visszatérjen ide.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs