2019. november 26.
Ruhaszárítás a radiátoron – Tényleg jó ötlet?

A radiátor tökéletes helynek tűnhet a ruhák szárítására, azonban érdemes kétszer is meggondolni, ugyanis a radiátort túlterheljük ezáltal, valamint egyre több ember lélegzi be az Aspergillus gomba spóráit.

[wp_ad_camp_1]

A radiátoron való ruhaszárításról még többet olvashat ezen a linken. Az Aspergillus gomba spórái a többséget nem igazán érintik, hiszen vagy immunisak rá, vagy elég erős immunrendszerrel rendelkeznek, hogy leküzdjék a fertőzést. Azonban nem mindenki ilyen szerencsés. A rákos betegek, asztmások vagy sérült immunrendszerrel rendelkezők számára igazán veszélyes ennek a gombának a spórája, ugyanis tüdőaspergillózist okozhat, ami egy olyan állapot, ami rendszeres vizsgálat és orvos segítsége nélkül komoly, akár helyrehozhatatlan károkat okozhat a tüdőben és az orrmelléküregekben. Egy szóval egyáltalán nem veszélytelen a ruhák radiátoron való szárítása, hosszú távon legalábbis biztosan nem.

Az Aspergillus a légzőrendszert befolyásolja, így, ha valakinek van valamilyen légúti betegsége, akkor rá különösen nagy veszélyt jelent a betegség, aminek számossága számos tényezőtől függ. Az enyhe zihálástól a vér felköhögésig és szélsőséges esetben akár a halálig is terjedhet. Mi mindenképp azt javasoljuk, hogy a ruhákat a radiátor mellett szárítsa vagy, vásároljon szárítóállványt, szárítógépet. A radiátoron való ruha szárítás akár kazán munkáját is megnehezítheti, ez pedig növelheti a rendszer általános működési költségeit. Ráadásul a radiátoron való ruha szárítás megakadályozza, hogy a hő felmelegítse a helyiséget, ezért nem épp jó ötlet ilyen módon szárítani a ruhákat. Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra, ahol hasznos tartalmakat, valamint szakemberek elérhetőségét is megtalálja!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs