2016. január 12.
Rossz szokások az irodában

A versenyszférában dolgozók ki vannak téve a teljesítménykényszer káros hatásainak, ezért több figyelmet követel a mindennapi rutin. Minél több szoros határidővel kell szembenézni, minél gyakoribbak és a túlórázások és minél inkább belenyúlnak az estébe, annál inkább felfordul a rendes életvitel. Ez pedig számos egészségkockázati tényezővel jár, amit sokszor egyszerűen csak menedzserbetegségnek nevezünk.

[wp_ad_camp_1]

Ha nap mint nap túlhajtjuk magunkat és ezt még rendszertelen étkezésekkel is megtoldjuk, az esetben az egészségünket komoly kockázatnak tesszük ki. Sajnos nagyon sokan úgy élünk, hogy a nappali rohanás közepette csupán egy-egy szendvicsre vagy péksüteményre jut időnk, este pedig bepótoljuk a nappal elmaradt étkezéseket… Mondani sem kell, ez mennyire helytelen. Ez a fajta életvitel, amit sokszor menedzserbetegségnek nevezünk, nem csak a cégvezetőknél és a felső vezetőknél fordul elő, hanem a túlhajszolt irodai dolgozóknál is.

Az irodai dolgozókra, különös tekintettel a számítógéphez között munkavállalókra az jellemző, hogy munka közben a nassolást idegnyugtatásra használják. Mint tudjuk, a boltokban kapható nyalánkságok csak ritkán egészségesek és sajnos nem is igen fordítunk figyelmet arra, hogy a rágcsálást egészséges táplálékkal végezzük… Helyette édes vagy sós dolgokat majszolunk, amik nem csak egészségtelen összetevőket tartalmaznak, hanem magas elhízáshoz is vezethetnek.

A megoldás a fegyelmezettségben található; nincs más dolgunk, mint meghatározni a reggeli és az ebéd időpontját és azt a körülmények tekintetében lehetőleg pontosan betartani. Ha nem érezzük ennek reális lehetőségét, első lépésként írjuk le, mikor és mit ettünk, jegyzeteljünk egy hétig. A lapot visszaolvasva látni fogjuk, hogy mennyire helytelenek a táplálkozási szokásaink a munkahelyen.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs