2016. október 28.
Románia legszebb helyei

A Balkán-félszigeten elhelyezkedő Románia az ellentétek országa. Az egykori szovjet blokk az évek során tartozott a rómaiakhoz, a magyarokhoz és a törökökhöz is. Az ország tele van furcsa, régi városokkal, síterepekkel, amelyek szuper síelési lehetőségeket biztosítanak, és virágzó művészetekkel. Az ország leghíresebb lakosa kétségtelenül a vámpír Drakula, egy kitalált karakter Erdélyben.

[wp_ad_camp_1]

Ha úgy döntene, ellátogat Romániába, akkor kötelező látnivalónak számít a Duna Delta. A Duna Delta Európa leghosszabb folyója, amely része a Fekete-tengernek, és a Duna Delta a legmegfelelőbb hely arra, hogy megfigyelje a természetet. Otthont ad több különleges állat- és növényfajnak is, és 23 különböző ökoszisztémát tartalmaz. A korábbi látogatók szerint a Duna Deltán megfigyelhető naplemente kihagyhatatlan, és a folyón is érdemes hajókázni egyet. A következő hely amit megéri megnézni Segesvár. A gyönyörű fallal körülvett város az egyik leghíresebb turista megálló az országban. A 12. században a német iparosok és kereskedők meghívót kaptak ide  a magyar királytól, hogy letelepedjenek és megvédjék a határokat.

Szeben egykor Magyarország része volt, így szintén Erdély területén található. A város kapcsolatba hozható Drakulával, a vámpírral, viszont elég valószínűtlen, hogy a turisták manapság ilyen teremtményekkel találkozzanak. A turisták örömüket lelhetik a barokk épületekben, és a régi múzeumokban. Végül pedig Brassót sem érdemes kihagyni ha Romániában jár, amely egy modern, dinamikus város Románia közepén. A várost a Kárpátok veszik körül, így a városban van lehetőség síelésre és korcsolyázásra is. A Fekete Templom az egyik leghíresebb látnivaló itt, ami egy gótikus katedrális. Ezeken kívül érdemes ellátogatni Kolozsvárra, Bukarestbe, illetve Nagyváradra is, amelyek szintén lélegzetelállító városok.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs