2020. február 26.
Rendkívül hasznos futási tippek kezdőknek

Ön is új futó? Úgy döntött, hogy futni indul egészségének javítása érdekében? Mielőtt befűzi a futócipőjét, olvassa el ezeket a rendkívül hasznos futási tippeket amiket kifejezetten kezdőknek ajánlunk.

[wp_ad_camp_1]

Nagyon izgatott, hogy elkezdett futni? Új futóként nem várhatja el azt, hogy a teljes távolságot egyszerre lefutja. „Bontsa le a futást időközökre és próbálja meg tartani a rövidebb távokat az elején. Ne szégyellje, hogy sétál két futás között, hogy kicsit szusszanjon, a  szakértők is ezt javasolják. Néhány hét múlva megkezdheti a futó szakaszok meghosszabbítását és a séta csökkentését: kezdje úgy, hogy váltakozik 2 perc kocogás és 2 perc gyaloglás között. Növelje meg az edzési intervallumot edzésenként egy perccel, amíg az egész távolságot szakaszonként futhatja le anélkül, hogy sétálnia kellene. A testnek hozzá kell szoknia a futás új megterheléséhez és feszültségeihez. Sok kezdő túl gyorsan fut, és néhány percen belül megfizeti az árát ennek a hibának. A frusztráció, a fájdalom vagy akár a sérülések is lehetnek ennek a következményei. Ezért kezdjen el futni mérsékelt ütemben.

Minden futás alkalmával ugyanazt a tempót kell fenntartania a teljes távolság alatt. Hosszú távú sikere csak azoknak lesz, akik időt adnak testének, hogy fokozatosan megszokja az új igényeket. Az első futás jól ment, és azonnal újra el akarja kezdeni? Ez szuper! De a következő edzés megkezdése előtt várjon egy napot: a testének pihennie kell, hogy helyreálljon az első futás után. Alkalmazkodnia kell a szív- és érrendszer új követelményeihez, és fel kell készülnie az izmainak és a csontjainak a következő futásra. Ütemezze be az edzést, úgy, hogy egyik nap fut, a másikon pedig pihenjen. Ez az egyszerű edzési terv segít a kezdőknek a legnagyobb hatás elérésében, és elkerülheti a túlzott sérüléseket.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs