2019. május 15.
Pszichológus árak – csak ezért nem megyünk orvoshoz?

A pszichológusoktól sokan ódzkodnak, mert hogy „semmilyen pszicho mókus ne turkáljon az én fejemben”. Azonban bizonyos élethelyzetek, amikor ezek az úgy nevezett „pszicho mókusok”, vagy ahogy megérdemlik, hogy említsük őket pszichológusok tudnak csak segíteni.

[wp_ad_camp_1]

Pszichológus árak tekintetében igencsak változatos a kép országszerte. Eleve vannak olyanok, akik „én normális vagyok!” felkiáltással, nem mennek pszichológushoz lelki gondjaikkal. Pedig a pszichológushoz egyáltalán nem azok mennek, akik „nem normálisok”. Sajnos ez is hozzájárul, ahhoz, hogy sokan az efféle szemléletmód miatt nem mernek segítséget kérni. Egy másik tényező, ami miatt sokan úgy döntenek, hogy inkább nem mennek pszichológushoz, mert úgy gondolják, hogy horrorisztikus összegeket kellene kiadni egy-egy alkalomért. A legtöbb pszichológus nem kér el egy-egy alkalomért több tízezret, mivel tisztában van vele, hogy a legtöbb család ezt nem engedheti meg magának. Sajnos, sokan terjesztenek olyan rémhíreket, hogy kezelésenként 25 ezer forintot is elkérnek. Biztosan van ilyen is, de az átlag pár ezret kér el.

Pszichológusra életünk folyamán bármikor lehet szükség. Van, aki gyermekkorától fogva cipel magával terheket, mindössze elnyomja magában, hogy a mindennapokban ne kelljen ezen rágódnia. Azonban ez sem megoldás, hisz az elnyomott problémák a későbbiekben általában újra felszínre kerülnek. Pszichológushoz járni egyáltalán nem egy amerikai hóbort vagy divat, ahogy azt a kritikusok, bár nevezzük őket inkább laikusnak megfogalmazzák. A foglaljorvost.hu weboldalon megbízható, hozzáértő szakorvosokat, köztük pszichológusokat talál, akik a reális ár-érték arányt szem előtt tartva dolgoznak, segítik pácienseiket.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs