2022. október 25.
Professzionális technológia a 2022-es katari foci világbajnokságon

A 2022-es labdarúgó világbajnokságot a szurkolók és a szakértők egyaránt tűkön ülve várják. Nem csoda, hiszen a katari foci vb több szempontból is igazi unikumnak számít. Nem csak az időpont, a helyszín, a VB-n első alkalommal bemutatkozó női mérkőzésvezetők emelik az esemény fényét, hanem olyan innovatív technológiai megoldások is, melyek garantálják, hogy fair meccseket lássunk!

Foci világbajnokság Katar 2022 olyan újításokat hoz el a rajongók, szakértők és az eseményen résztvevők számára, amely garantálja, hogy a mérkőzéseken valóban igazságos döntések szülessenek. Sokan emlékeznek még a 2014-es labdarúgó világbajnokságra, mely a futball történelem egyik legizgalmasabb tornája volt több szempontból. Például a házigazda brazilok elképesztő vereséget szenvedek el az elődöntőben a németektől. Volt egyéb aspektus is, ami emlékezetessé tette a 2014-es VB-t, még pedig a játékvezetői tévedések kiemelkedően magas száma. A 2018-as labdarúgó világbajnokság is igazán emlékezetesre sikeredett, többek közt azért, mert ezen az eseményen debütált a VAR, vagyis a videóbíró. A technika megléte miatt ez nem tűnik hatalmas újításnak, azonban tudni kell, hogy a FIFA csak nagyon nehezen nyit az újítások irányába, különösen, ha a világbajnokságról van szó.

Az elmúlt években folyamatos fejlesztések történtek, hogy a VAR még tökéletesebb legyen. Például a félautomata les-technológia közel tökéletesre csiszolódott, hála a fejlesztéseknek, így a katari világbajnokságon való használata is engedélyezett. A rendszernek köszönhetően sokkal egyszerűbb lesz a kérdéses leshelyzeteket meghatározni, mivel a mesterséges intelligencia pontosan meghatározza a játékosok pozícióját. Bővebb információkért látogass el a focivb-2022.hu weboldalra!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs