2020. augusztus 09.
Óvodai műfű lerakás az ország egész területén

Hozzuk ki a maximumot az óvodákból! Az óvoda udvara akkor jó, ha biztonságos. Ha gyermekeink nyugodt körülmények között szaladgálhatnak és játszhatnak és nem kell attól tartani, hogy valamilyen sérüléssel jönnének haza. Az óvoda udvarán nem szerencsés a beton burkolat. Sokkal jobb, ha homok, vagy gyep van ott. A homokból viszont, ha esős idő van, sár lesz. A gyepet pedig folyamatosan gondozni kell, ha azt szeretnénk, hogy szép és rendezett legyen.

[wp_ad_camp_1]

Van viszont egy jó ötletünk! Az óvodai műfű! Hogy miért? Mert nagyon sok előnye van. Egy udvar, ahol fű van, akkor szép, ha mindig gondozva, ápolva, nyírva, locsolva, gazmentesítve van. Az óvodai műfüvet viszont nem kell gondozni, ennek ellenére az örökzöld marad.

Az óvodai műfű lerakás ára hamar megtérül, mert nem kell költeni azután kertészre, vízszámlára, áramszámlára. Energiát, és ami a legértékesebb, időt spórolunk meg vele.

Több profi cég is foglalkozik óvodai műfű lerakással. Az egyik ilyen szakavatott társaság a Műfűmester, akik garantáltan tudják, mi az örökké zöld gyep titka!

Hogyan történik az óvodai műfű lerakás?

Először is, érdemes felvenni a kapcsolatot egy erre szakosodott céggel, akik az összes létező munkát profin elvégzik helyettünk. Kérjünk árajánlatot több helyről, így össze tudjuk hasonlítani azokat másokéval is. Számoljuk ki, mekkora területre szeretnénk műfüvet lerakni és milyen típusú műfüvet fogunk választani, hiszen sokféle műfű kínálat létezik. A legprofibb cégek helyszíni felmérést is készítenek, ahol mindent részletesen leegyeztethetünk velük. Megnézik, hogy kell e majd tereprendezés. Ez akkor szükséges, ha el kell távolítani a régi fűréteget, ha egyenetlen a talaj felszíne, ha nincs szegélykő, stb. Az óvodai műfű lerakás alapja a tökéletes talajrendezés, mivel ez határozza meg az egész végeredmény kifogástalan képét.

Amint tökéletesen előkészítettük és 10-30 cm-re kimélyítettük, majd tömörítettük a talajt, a rétegrendet kell megfelelően megalapozni. Ez azt jelenti, hogy kisebb és nagyobb méretű kavicsréteggel kell megágyazni, a műfű kiterítése előtt. Ezeket mindenképpen döngölőbékával be kell tömöríteni, így kapunk majd meg a tökéletes alapot. Az utolsó lépés az óvodai műfű lerakása. Itt is szakszerű és precíz kezekre van szükség, mert nem mindegy hogyan terítjük le azt. Szépen össze kell illeszteni a széleket. Kellhet hozzá műfű tüske, műfű illesztő szalag, vagy egykomponensű ragasztó. Ha profi csapattal dolgozunk, akkor ezek a speciális kellékek rendelkezésre állnak. Az óvodai műfű lerakás, a terület nagyságától függően csupán 1-2 napot vesz igénybe.

Én azt ajánlom, hogy ne fogjunk bele önfejűleg egy óvodai műfű lerakásba, hanem végeztessük el a munkát szakszerűen, erre szakosodott profi céggel. Így garantáltan a legjobb, legszebb, legtökéletesebb műfű fogja várni a gyermekeket kedvenc óvodáik udvarán.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs