2016. október 18.
Öt lépés a tökéletes tészta felé

Van valami az éttermi tésztában amitől másnak tűnik az étel. A szósz szinte kapaszkodik minden egyes szál tésztához, mintha az elválás fizikailag lehetetlen lenne. Az a carbonara szósz olyan fenségesen finom, hogy úgy tűnik soha nem lehet reprodukálni otthon. Viszont ez mégis lehetséges, ehhez csak tudnia kell azokat a titkokat, szám szerint ötöt, amiket a séfek is tudnak, és így máris elkészítheti akár otthon is a tökéletes tál tésztát.

[wp_ad_camp_1]

Az első lépés amit meg kell tennie a tökéletes tészta felé az az, hogy a főzést egy holland sütőben kezdi, méghozzá egy nagyobban, hogy elkerülje azt, hogy a tészta odaragadjon vagy kiessen a sütőből, hiszen azt többször is mozgatni kell főzés közben. A következő lépésben fel kell építeni a tészta ízesítését. Először is öntsön néhány evőkanál olívaolajat a holland sütőbe, és melegítse ezt át közepes hőmérsékleten. Ezek után adjon hozzá néhány fokhagymát vagy mogyoróhagymát, majd főzzön gombát az olajban amíg az meg nem puhul. Főzze a tésztát egy fazékban, amelyben sós víz forr néhány percig.

Amint ez elkészült, tegye át a tésztát az olíva olajas-gombás holland sütőbe. A tésztáknak ekkor úszniuk kell, a folyadéknak pedig buborékolnia. Amint befejeződik a tészta főzése, adjon még hozzá némi vizet, majd keverje össze lassan, valamint adjon hozzá finomra reszelt kemény sajtot is, például parmezánt, amely megolvad teljesen és egyenletesen. Egészen addig főzze, míg minden apró darab sajt elolvad. Ezek után vegye le a tűzről, keverjen bele egy kanál vajat, és tegyen a tetejére még több sajtot. Végül pedig egyenesen a holland sütőből tegye az asztalra. Mindenképp érdemes tehát kipróbálni ezeket a lépéseket, hiszen ezáltal eljuthat egy tál tökéletes tésztához, így nem kell minden alkalommal étterembe mennie, amikor megkívánja a tésztát.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs