2020. augusztus 03.
Oscar de la Renta 2021

Az a lehetőség, hogy a világjárvány idején olyan kollekciót tervezhetnek, amelyet a határlezárás előtt rendelt, de még meg nem kapott szövetekre terveztek, a tervezők számára gyakran jelent kihívást.

[wp_ad_camp_1]

Mégis egy olyan luxusmárkánál dolgozni, mint az Oscar de la Renta, a több mint 20 éves iparral a háta mögött megtiszteltetés és szerencsére Laura Kim és Fernando Garcia sem esett kétségbe, “Valójában háromszor kellett újra terveznünk” – mondta Kim a Zoom-on. „Újra megvásároltuk a szövetet, a semmiből kellett újrakezdeni. Szerencsére az eladóink nagyon megértőek voltak. Míg a duó a lezárás előtt megtervezte az első kollekciót, úgy döntöttek, hogy nem felel meg annak a világnak az igényeinek, amelyben ma élünk. Az új kollekciót „lebontották”. A gyűjtemény szép volt – csinos, ünnepi, fiatalabb darabokkal. Könnyedebb és mégis nőiesebb volt, mint az utóbbi néhány kollekció, édes, texturált változatosságot kínálva a virágos minták révén a sziluetteken, amelyek kiegyensúlyozták az esti vonalakat. A moire rozettákat kifinomult ruhákra csavarták, kivágott virágok díszítették a kedves koktélruha kínálatot, és kézzel festett virágok díszítették pamut nappali ruházatukat.

Garcia és Kim klasszikus Oscar-tweedekkel dolgozták ki őket, és játékossá tették őket a megfelelő kabát és szoknya által – vagy rövid szettekkel, kiegészítve nosztalgikus részletekkel a selyem scoubidou fonott díszítéssel (például a nyári és a kertészeti ihletésű kalapokkal. A megjelenés hétköznapi, de mégis menő volt, akár csíkos ruhával, akár egyedül viselték. A kaftán a kollekció kibővített kategóriája. Garcia úgy vélte, hogy a kategória megnövekedett sikerei és intrikái a ruha hibrid tulajdonságainak köszönhetők, nyugodt könnyedséget kínálva napközben (klasszikus fehér színű New York-i tornacipőkkel).

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs