2016. június 16.
Oroszországi látnivalók

Oroszország a világ legnagyobb országa, épp ezért telis-tele van utazási élményekkel és látnivalókkal, legyen az kulturális, vagy történelmi emlék. Ha Oroszországba látogat, azt garantáltan nem felejti el egy ideig, hiszen felfedezheti a moszkvai Kreml-t, vagy kedvére vándorolhat Mongólia sztyeppéin. Ha látnivalókra és inspirációra vágyik, ideje elindulni, fellátogatni Oroszországot!

[wp_ad_camp_1]

Az első látnivaló a Transzibériai Vasút, amely része a világ leghosszabb vasútvonalának. A vasútvonalat III. Sándor cár uralkodása alatt építették, 1891-ben, a munkálatok pedig 1916-ban fejeződtek be. A vonaton olyan kocsik is találhatóak, amelyekben saját fürdő és zuhanyzó is található. Az Elbrusz-hegy a Kaukázus-hegységben található, és ez is egy kötelező látnivaló azoknak, akik Oroszországba látogatnak. Az Elbrusz tagja a hét kontinens legnagyobb csúcsainak, ezért közkedvelt a hegymászók körében. Az ide látogatók általában felvonóval jutnak fel 3800m magasra. A Gejzírek völgyét a második legnagyobb gejzírmezőként tartják számon, amelyet nemcsak turisták, de tudósok is előszeretettel látogatják.

A Kizhi-sziget olyan, akár egy szabadtéri múzeum, itt már a 13. század óta karéliaiak élnek, és itt található a 120 láb magas A Megváltó Színeváltozása templom, amely 22 kupolával rendelkezik. Novgorodban, Oroszország legnagyobb városában megtalálható a Szent Szófia katedrális, amely 125 láb magas, öt díszített kupolával rendelkezik, és a katedrális belsejében számos vallásos tárgy található. A Bajkál-tó a Föld legmélyebb és legrégibb tava, amely az egész világ édesvizének tartalmazza 10%-át. A Bajkál-tó a világ egyik legtisztább tava, körülbelül 25 millió éve alakult ki. A felsorolt látnivalókon kívül érdemes ellátogatni Suzdalba, Kreml-be, valamint az Ermitázs Múzeumba is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs