2016. szeptember 06.
Orosz konyha legjobbjai

Az oroszok konyhája rendkívül változatos, színes és több mint 1000 éves múltra tekint vissza. Kialakulásához, tehát nagyon hosszú út vezetett, és több befolyás is érte az évek során, például kerültek be az orosz konyhába mongol ételek is. A természet adta alapanyagok viszont így sem változtak, és ezek az alapanyagok teszik különlegessé az orosz konyhát.

[wp_ad_camp_1]

A hétköznapokon az oroszok is bőséges reggelivel kezdik a napot: tojással, kásával és virslivel. Gyakran öblítenek reggeli előtt egy deci vodkával, ünnepek alkalmával pedig a fogások közt fogyasztanak egy-egy pohárkával. Az ünnepi ebédet mindig konyakkal zárják, az italokhoz pedig fekete kenyeret szoktak rágcsálni. Az oroszok rengeteg burgonyát fogyasztanak, valamint uborkát és káposztát is, valamint különböző gombafajtákat frissen. Előnyben részesítik a mártással készített húsokat, a palacsintákat, és a sült tésztákat is. Egy jellegzetes orosz étel a zakuszki hasonlít az olasz antipastohoz, illetve a francia hors d’oeurvehöz. Ott van még a szoljanka is, amely egy savanyúbb húsleves, a borscs, ami nincs jó ételként számontartva, illetve a pirozki is, ami egy ízesített sült tészta amit töltenek is.

Egyik alapételük a kása, amit zabból készítenek, de gyakran készítik árpából és rozsból is. A gabonából azonban nemcsak kását készítenek hanem kenyeret is, valamint különböző tésztaféléket. Az oroszok kedvelik a tartalmas leveseket, valamint a húsokat is amiket gyakran roston sütnek. Az egyik legismertebb desszertjük a szirnyiki, ami egy túróból készült lepény, és gyakran fogyasztják tejföllel. A zseléket, a jégkrémeket és a halvát is nagyon szeretik, valamint nekik is van saját túrórudijuk. Egy átlagos paraszti orosz étkezés kiadós reggeliből, egy szintén kiadós ebédből, uzsonnából és vacsorából áll.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs