2021. augusztus 06.
Ön is pazarol otthona melegítése során?

Vajon Ön is pénzt pazarol, miközben igyekszik otthonát kellemes hőmérsékletűre felfűteni? Vannak olyan apróságok, melyek jelentéktelennek tűnhetnek, ugyanakkor hosszú távon komoly költséget jelentenek, ami a fűtési számlán is megmutatkozik.

A fűtés során történő pazarlás kapcsán itt tudhat meg bővebb információkat! A legtöbb magyar háztartásban komoly összegeket dobnak ki az ablakon jelentéktelennek tűnő apróságokkal. Egy kis spórolással nagyon sok pénzt meg lehet spórolni. Vannak, akik úgy vélik, hogy a fűtés teljes kikapcsolása jelenti a megoldást, míg mások úgy akarnak pénzt spórolni, hogy alacsony hőfokon tartják a fűtést. Összességében mindkét tábornak igaza van valamilyen szinten. Ha hosszabb időre elhagyja otthonát, akár napokra, akkor jó döntés kikapcsolni a fűtést, hiszen kész pazarlás egy üres házat fűteni. Viszont, ha csak rövid időre, mindössze pár órára hagyja el otthonát, akkor azt javasoljuk, hogy ne kapcsolja ki teljesen a fűtést, csak vegye lejjebb, hiszen, ha rövid időn belül kell felfűteni a teljesen lehűlt házat, az komoly energiaszükségletet jelent, ami pénzben is megmutatkozik.

Ha biztosra akar menni, akkor a legjobb, amit tehet, hogy beszerez egy okos termosztátot, aminek segítségével sokkal könnyebben tudja beállítani a hőmérsékletet. A többség télen túl magas hőfokra állítja be a hőmérsékletet, ami indokolatlan. Ha az ember rendesen fel van öltözve, akkor egy-két fokkal lejjebb lehet venni a hőmérsékletet, amivel komoly összeget lehet megspórolni. Nem szükséges, hogy a téli időszakban anyagilag csődbe menjen, ekkor is lehet spórolni. A termosztát segítségével ez igazán könnyen és hatékonyan megvalósítható! A tudatosság nagyon sokat számít, különösen a téli fűtési időszakban. Ha spórolni szeretne, fogadja meg a fentebb leírt tanácsokat!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs