2016. április 09.
Olcsó és minőségi motorkerékpár gumik!

A mindennapos forgalmi dugók igencsak frusztrálóak tudnak lenni, akár épp a munkahelyünk felé tartunk elkésve, akár hazafelé menet vagyunk kénytelenek lépésenként haladni. Bár egy autó mindenképp hasznos, különösen akkor, ha az ember egy nagyobb városban él, azért be kell látnunk, hogy egy motorkerékpár sem minősül utolsó megoldásnak, sőt, ha jobban belegondolunk, talán még előnyösebb is, hiszen motorosként a csúcsforgalomban is könnyedén ellavírozhatunk az autók között.

[wp_ad_camp_1]

A motorkerékpár gumi kiválasztása során is figyelmesnek kell lennünk. Értelemszerűen, az autógumihoz hasonlóan, idővel a motor gumija is elkezd kopni és elhasználódik. A gumik kiválasztásakor sok szempontot kell számba venni, a két legalapvetőbb és legfontosabb kritérium azonban a sebességi index, valamint a teherbírás. Nem szabad megfeledkeznünk azonban a profilmélységről sem, amelynek egy motorgumi esetében legalább 1,5 milliméter kell, hogy legyen. További fontos szempont, hogy a balesetek elkerülése érdekében a bordázatot egyenesen tilos újravágni vagy igazgatni, ezzel ugyanis olyan károkat okozhatunk, amelyeket még centrírozással sem leszünk képesek korrigálni. Tudni kell azt is, hogy a motorkerékpár gumik futásteljesítménye teljes mértékben a vezetési módtól függ. Sokak szerint például azok, akik nem egyedül, hanem utassal együtt utaznak, sokkal inkább kímélik a gumikat, mivel nem hajtanak olyan gyorsan, ráadásul a módosult súlyelosztás is meghosszabbítja a hátsó gumik élettartamát.

Azonban azt is érdemes figyelembe venni, hogy akárcsak az autó esetében, egy motor esetében is fontos, hogy gondoskodjunk a jármű megfelelő felszereltségéről, ez ugyanis nemcsak esztétikai kérdés, gyakran akár az életünk is múlhat azon, hogy megfelel minőségű, illetve a járműhez való alkatrészt vásároltunk-e. Ha tehát gumit keres régi vagy új kerékpárjához, akkor nem kell mást tennie, minthogy körülnéz a webáruházunkban, ahol most akár akciós áron is hozzájuthat egy-egy pár gumihoz. Elérhet minket az alkatreszek.hu honlapon, ahol néhány kattintás segítségével könnyedén megrendelheti az Ön elvárásainak megfelelő alkatrészeket!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs