2022. március 04.
Olaszország szíve: a varázslatos Torino

Az észak-olaszországi Torino talán nem tartozik az ország legnépszerűbb úti céljai közé, de mindenképpen elbűvöli azokat, akik úgy döntenek, hogy ellátogatnak ide. Míg egyesek inkább kereskedelmi és ipari városnak tartják, Torino valójában egy olyan történelmi és pompás úti cél, amelyet nem fogunk egyhamar elfelejteni.

Az itt eltöltött idő minőségét számos tényező befolyásolja, de az egyik legfontosabb az, hogy az év melyik időszakában látogatunk Torinóba. Az olyan dolgok, mint az időjárás és a többi turista száma, jelentős hatással lesznek a nyaralásunkra, nem beszélve arról, hogy a szállások egyes időszakokban mennyire megfizethetőek. Torino ebből a szempontból nagyon hasonlít Olaszország többi régiójához, hisz itt is a nyári időszak számít főszezonnak. Noha akkora tömeggel, mint Róma, vagy Velence esetében itt nem kell számolnunk, a forró, párás levegő miatt sokkal szerencsésebb, ha késő tavaszi, vagy kora őszi időpontot választunk az utazásunkhoz.

Mielőtt belevetnénk magunkat Torino főbb látnivalóiba, érdemes egy kis időt szánni arra, hogy megismerkedjünk a várossal. Ehhez nincs is jobb hely, mint a város történelmi központja és a Piazza San Carlo lenyűgöző tere. A tér déli végén két templom, a Santa Cristina-templom és a San Carlo Borromeo-templom található, melyek a múlt egy impozáns darabjai, megtekintésük majdhogynem kötelező. Ha már otthonosan mozgunk a városban, akkor itt az ideje, hogy az egyik legfőbb nevezetesség, a Torinói Királyi Palota felé vegyük az irányt. Ez a pompás épület 1646-os építése után több mint két évszázadon át a Savoyai-ház királyi rezidenciájaként szolgált és gyönyörű barokk homlokzatával még ma is a város legjelentősebb ékköve. Utunk során mindenképpen látogassunk el az Egyiptomi Múzeumba, és a Palatinus-kapu környékére. Torino azonban nem csak az impozáns látnivalóival lopja be magát az emberek szívébe, hanem elsősorban zegzugos utcáiban, vendégszerető népével és a helyi konyha felejthetetlen fogásaival válik örök emlékké minden utazó számára.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs