2020. augusztus 04.
Olaszország nyaralás – A csodás Itália földjén

Olaszország igazán közel van hozzánk, autóval pár órányira, repülővel pedig még gyorsabban oda lehet érni. De, nem csak a közelsége vonzó, hanem a számtalan látnivaló, kikapcsolódási lehetőség, a kedves emberek és az olasz gasztronómia csodái.

[wp_ad_camp_1]

Olaszország nyaralás – Már az ország nevét is kimondani nagy öröm, hiszen Olaszország minden kis szegletével, tengerpartjával, szőlődombjával, utcájával ételével elvarázsolja a turistákat. Akár egy hosszú hétvégére, akár egy teljes hétre vagy hosszabb időre utazik el Olaszországba, biztosan élményekkel lesznek tele a napok. Olaszország említésére sokan az ókori romokra és Rómára gondolnak, holott ennél sokkal több mindent rejt a csizma alakú ország. Elég csak Toszkánát, a Comói-tó vidéket vagy Szicíliát említeni. Olaszországban a természeti adottságok mellett bőven akad látnivaló a városokban is, továbbá olyan élmények, mint a hajókázás a tóvidékeken vagy a vulkántúra Szicíliában. Rómában a fővárosban a Vatikánt sem érdemes kihagyni, mely önmagában véve is rengeteg turistát vonz minden évben.

Ha az ember egyszer eljut Olaszországba, akkor mindenképp ki kell próbálnia a helyi finomságokat. Természetesen a pizzán túl is van élet, így bőven akad olasz étel, mellyel kényeztetheti ízlelő bimbóit. A helyi hagyományokhoz híven, délben kötelező sziesztázni, akár csak egy vérbeli olasznak. Érdemes minél több részét bejárni Olaszországnak. Szerencsére Olaszország nagyon jó klímával rendelkezik, bár a többség ettől függetlenül nyáron utazik a csizma alakú országba. Ha már jó ideje tervben van egy olasz nyaralás, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az invia.hu weboldalra, ahol számtalan kitűnő olasz utazási ajánlatot talál. Higgye el nekünk, legalább egyszer az életben, de lehetőleg többször is meg kell tapasztalni az olasz életérzést, valamint megtekinteni a csodálatos látnivalókat!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs