2019. március 08.
Okok, hogy miért sírhat a baba

A pici babák, akik még a síráson kívül másként nem tudnak kommunikálni, ez az egy kifejezési formájuk. Amely által a szülők számára jelezni tudják, hogy valamilyen problémájuk van, vagy valami nem stimmel velük.

[wp_ad_camp_1]

A kezdő szülők eleinte nagyon bizonytalannak érezhetik magukat és a legelején csak találgatnak, hogy vajon miért sírhat már megint. Ilyenkor minden szülőben megfordul a kérdés, hogy vajon mit csinál rosszul? Ám nagyon fontos, hogy itt elfogadjuk, hogy sokszor itt nem erről van szó. A pici ki jövevények legtöbbször, akkor kezdenek el hangolni, amikor éhesek. Fontos tudnivaló, hogy egy baba gyomra még igen aprócska, így egyszerre nem tud túl sokat enni. Talán ezért is nézünk kérdőn mikor újra sírni kezd, és tesszük fel a kérdést, hogy miért hiszen most evett. A következő probléma amely a gyermekek többségénél jelentkezik, hogy túl fáradtak. Sokszor előfordul, hogy a babák nehezen tudnak elaludni, majd annyira elfáradnak, hogy keserves sírással szeretnék a tudtunkra adni. Ugyanis a pár napos babáknál még nem alakul ki az a rutin, hogy mikor alszanak és mikor észnek. Így sokszor előfordul, hogy nagy a fejetlenség.

Bizony a babák azt sem szeretik, ha tele a pelenkájuk. Amely teljesen érthető, így amennyiben nem érzik magukat kényelmesen, akkor újra sírni kezdenek. Érdemes a babák pelenkázásánál mindig popsi krémet használni, ugyanis a babáknak nagyon érzékeny a bőrük. Számolnunk kell azzal is, hogy ha büfizni kell, fáj a hasa, fázik, vagy éppen melege van akkor is sírni kezd. Ám sokan nem is gondolnák, de akár a pár napos babák is lehetnek olyan huncutok, hogyha éppen anya hiányuk van, vagy csak egy kis szeretgetésre vágynak, akkor azt is sírással próbálják tudtunkra adni. Ugyanis a pár napos babák igazán igénylik az ölelgetést, illetve a minél közelebbi testkontaktust.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs