2022. június 23.
Nyaralás busszal? Jól gondold meg, mielőtt belevágsz!

Rengeteg oka lehet annak, amiért az ember elkezd szemezni különböző buszos utakkal. A legtöbbször az ár a legfőbb tényező, hiszen ezek a szervezett nyaralások általában olcsóbbak, mint bármilyen más megoldás.

Ugyanis akár repülővel, akár saját autóval vágunk neki egy távolabbi úti célnak, szinte biztos, hogy többe fog kerülni, mint az, ha harminc-ötven ember állja a busz költségeit. Sok esetben azonban semmi köze az anyagiakhoz, egyszerűen csak azért tűnik jobb megoldásnak, mert nincs olyan saját gépjármű, amivel el lehetne menni, és hát az is megesik, hogy valaki retteg a repüléstől. Ám mégiscsak spórolás célzattal vágnánk bele egy buszos útba, akkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy bizony megvannak a maga hátrányai, és egyáltalán nem biztos, hogy amennyit nyerünk – pénzben -, az megéri a kényelmetlenségeket. Persze ma már léteznek valódi luxusbuszok, amelyeken valóban kényelmes – és nagy lábtérrel rendelkező – ülések vannak, ugyanakkor azt mindenképpen vegyük számításba, hogy egy Spanyolország, vagy egy görög tengerpart még a legszerencsésebb esetben is közel egy nap utazás.

Egy napig pedig egyik ülés sem kényelmes. Ez azonban még csak az egyik probléma, hisz sokaknak az is zavaró ilyenkor, hogy nem akkor állnak meg, amikor szeretnének, és a szünetek hossza is erősen korlátozott, hisz bár első ránézésre a 15-20 perc elegendőnek tűnik, ám ilyenkor mindenki vásárolni akar, és úgyszintén hatalmas sor lesz az illemhely előtt is. Ráadásul az idővel kényelmetlenné váló ülőhelyen kellene aludni is, feltéve, ha egyáltalán sikerül, hisz a folyamatos haladás, a zajok, és az általában nem megfelelő levegőminőség ezt mind megnehezíti. Ennélfogva könnyen előfordulhat, hogy fáradtak és nyúzottak leszünk, mire odaérünk a célponthoz, és az első nap rá is megy az utazás fáradalmainak kipihenésére. Ugyanakkor az is igaz, hogy vannak, akik kimondottan élvezik a buszos utazásokat, így a legegyszerűbb, ha egyszer kipróbáljuk, és első kézből tapasztaljuk meg, hogy mi melyik táborhoz tartozunk.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs