2021. december 20.
Növények, amelyek elférnek és jól néznek ki a polcon

Tökéletes növényt keres, amely betölti polca üres helyét? Néhány dolgot figyelembe kell vennie, amikor növényt választ a polcra: méret, növekedési szokás, és ami a legfontosabb, a világítás. Hacsak a polcot nem közvetlenül egy ragyogó napsütéses ablak elé helyezi, általában az a legjobb, ha olyan növényeket választ, amelyek alacsony vagy közepes megvilágítás mellett is fejlődnek. Tehát bár a pozsgás növények kicsik és esztétikusak, többnyire kerülni kell a polcokra helyezésüket, mivel sok fényt igényelnek.

A kígyónövények jól fejlődnek gyenge fényviszonyok mellett, és ez alól a Sansevieria hahnii sem kivétel. Ez a kicsi, kompakt fajta körülbelül 8 hüvelyk magas, és általában kevés karbantartást igényel. Kis méretének és növekedési igényének köszönhetően a kígyónövény tökéletes választás bármely polcra. Ha szereti a pozsgás növények megjelenését, de olyan növényt szeretne választani, amely túléli a gyenge fényviszonyokat is, ne keressen tovább, itt van a Sansevieria cylindrica, más néven hengeres kígyónövény. Idővel ezek a kígyónövények meglehetősen magasra nőhetnek, de lassú növekedésűek, így ha kicsi növényt választasz, jó néhány éve lesz, mire kinő. A rendelkezésre álló kígyónövények egyik legkisebb fajtája, a szamurájkígyó növény (Sansevieria ehrenbergii „Törpe szamuráj”) nem ér el sokkal magasabbra, mint 5-6 hüvelyk, így tökéletes a kis polcokra.

Részlegesen és gyenge fényviszonyok között is jól érzi magát, és nem igényel gyakori öntözést, ezért nagyszerű növény amelyet beállíthat és ott felejthet. A Pothosról ismert, hogy kevés karbantartást igényel, és minden képzettségi szintű termelő számára tökéletes, de ha gyengén megvilágított helyekről van szó, fontos, hogy olyan pothos fajtákat válasszunk, amelyek ellenállnak a gyenge fényviszonyoknak, például az arany pothosnak (Epipremnum aureum). Kerülje az erősen tarka fajtákat, például a márványkirálynőt vagy a manjulát, amelyek több fényt igényelnek.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs