2022. február 13.
Nincs időd főzni? Így ügyeskedj!

Ami az étkezéseket és a főzést illeti, sokféle ember van. Van, aki csak a házilag készített főtt ételre esküszik, aztán vannak, akik letudják az egészet egy menüzéssel. Na és persze olyanok is szép számmal akadnak, akik akár hónapokig elvannak a gyorséttermek hamburgereivel, néha megtörve az egyhangúságot egy-egy szendviccsel.

Nem vagyunk egyformák, és ez az étkezésre is fokozottan igaz. Azonban azok, akik hozzá vannak szokva a házias ízekhez, bizony nehéz helyzettel szembesülnek, amikor az élet akadályt gördít az ételkészítés elé. Mert valljuk be, amíg csak egyedül vagyunk (vagy esetleg a párunkkal élünk), addig könnyedén találni időt arra, hogy napi szinten a konyhában tüsténkedjünk, ám amikor aktuálissá válik a családalapítás és gyerekekkel bővül a család, akkor épp elég, ha valahogy az evést megoldjuk, nemhogy a főzést. Ilyenkor persze megoldást jelenthet a rendelés, hogy mindig legyen főtt étel is az asztalon, ám ez egyrészt sokkal költségesebb megoldás annál, mintha mi intéznénk az ételkészítést, másrészt pedig találjunk bármilyen jó konyhát, az az ízvilág maximum csak nyomokban fog hasonlítani arra, amit az évtizedek alatt megszoktunk. Arról persze nem is beszélve, hogy nincs rálátásunk az ételeinkbe kerülő alapanyagok minőségére.

Mit tehetünk ilyen helyzetben, ha mégis mi szeretnénk főzni? Nos két lehetséges megoldás is van. Az egyik, hogy a hétvége egy szeletét rászánjuk a konyhára és előre gondolkodunk. Egy vasárnap délelőtt alatt ugyanis 2-3 féle ételt is el tudunk készíteni párhuzamosan, így akár péntekig biztosítva van az étele a családnak. Ez működőképes taktika, ám így sajnos le kell mondanunk a friss étel adta kulináris örömökről. A másik lehetőség, hogy hétköznapokon olyan ételeket készítünk, amelyek maximum fél óra alatt készen vannak. Különböző módon fűszerezett sült csirkemell köretekkel bőven belefér ebbe a szoros időbe, de szinte a legtöbb olasz tésztarecept is elkészíthető annyi idő alatt, amíg megfő a tészta. Érdemes ezeket átböngészni, mert tucatszám találunk villámgyorsan elkészíthető ételeket, amelyek nem csak hamar megvannak, de tetejében még roppant egészségesek is. Legyünk találékonyak és hamar rádöbbenünk, hogy semmi sem lehetetlen – még a konyhában sem!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs