2020. január 01.
Nemigyógyászat/STD Centrum a Belvárosi Orvosi Centrumban

A Sexually Transmitted Diseases, a nemi úton terjedő betegségek gyűjtőneve. Az STD szűrés során ezeket a betegségeket szűri és kezeli a szakorvos. Különösen a nemi betegségek esetében fontos, hogy a betegség minél előbb fel legyen ismerve és megkezdődjön a kezelés.

[wp_ad_camp_1]

Nemigyógyászat/STD Centrum a Belvárosi Orvosi Centrumban! Az STD-hez nem csak olyan, úgy mondd klasszikus betegségek tartoznak, mint a gonorrhoea vagy a szifilisz, hanem ennél jóval több a betegség is ide tartozik, továbbá számos vírus, baktérium gomba, mycoplasma, chlamydiák és paraziták is. Ezeket mind ki lehet szűrni az STD szűrés során, azonban nagyon fontos, hogy ez mielőbb megtörténjen! Elképesztő szám, de több, mint harminc kórokozó terjed nemi érintkezés által, így fontos, hogy mindazok, akik rendszeresen nemi életet élnek bizonyos időközönként eljárjanak STD szűrésre. Bizonyos esetekben, némelyek számára különösen fontos lenne, hogy rendszeresen eljárjanak szűrésekre. Ez igaz az olyan párokra, akik gyermekvállalás előtt állnak vagy épp a friss párok, akik óvszer nélkül akarnak közösülni. Gyakorlatilag bárkinek ajánlott az STD szűrés, akik új partnerrel óvszer nélkül szeretne közösülni.

Kifejezetten ajánljuk az STD szűrést abban az esetben, ha bármilyen panaszt érzékel a nemi szerve tájékán, kiütései vannak, alhasi fájdalommal küzd vagy hosszabb ideje nyirokcsomó megnagyobbodás miatt szenved, akkor mindenképp menjen STD szűrésre. Fontos tudni, hogy az STD kórokozók akár hosszú ideig tünetmentesek lehetnek, így, ha nincsenek panaszai, akkor is érdemes felkeresni egy szakorvost. STD szűrésre a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon tud jelentkezni, továbbá bővebb információkat is találhat itt és az orvosokról is tud informálódni!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs