2017. február 10.
Néhány észrevétel a jövő technológiájához – folytatás

Mire jó a részecskegyorsító? Egy elég nagy űrhajó körül egy részecskegyorsítóval antirészecskéket (p+, e-, n) lehet majd’ fénysebességgel kilőni az ellenséges célpontra. Az anyag-antianyag találkozásakor a robbanásban minden megsemmisül. Előnye: nagyon kevés antianyag elég egy nagy robbanáshoz, ezért gyakorlatilag energiafegyvernek minősül: nem kell nagy tömegű robbanóanyagot vinni magával az űrhajónak.

[wp_ad_camp_1]

Egy nagyteljesítményű részecskegyorsítóval fekete lyukat is elő lehet állítani, majd szinte fénysebességgel kilőni. Egy kicsi fekete lyuk fel tud robbanni: már csak időzíteni kell, hogy a célpontba behatolva robbanjon fel. A mérete nagyon kicsi, és szinte fénysebességgel kilőve elég nehéz lenne megállítani.

Ilyenkor gammavillanás keletkezik, amiket a csillagászok rendszeresen észlelnek is.

Ami probléma lehet az energiaellátás. Nem vagyok híve a fúziós erőmű építésének (Franciaországban építenek egyet irdatlan pénzen), földi viszonyok között semmi értelme, a napelemek sokkal olcsóbbak és gazdaságosabbak lesznek. De egy csillagközi űrhajóra fúziós erőművet tennék.

III. Kommunikáció

Miért nem észleljük az idegen civilizációk kommunikációját? Mert nem elektromágneses hullámokkal kommunikálnak. Sokkal gyorsabb, és nem lehallgatható a tachion alapú, a fénynél gyorsabb kommunikációra való áttérés.

És ha fel akarjuk venni velük (mármint a földön kívüli civilizációkkal) a kapcsolatot, akkor nem SETI program kell és nem hipertér hajtómű, hanem egy, a fénynél gyorsabb kommunikációt lehetővé tevő adóvevő.

IV: Genetika

Át tudjuk programozni a dns-ünket: akinek van pénze, kérheti, hogy a gyereke okos, jóképű – csinos, szőke, kékszemű, karcsú, magas, stb. legyen. Tehát mindenki szép és okos lesz. Legalábbis, akinek van rá pénze. Aki ezt megcsinálja, sikeres lesz, még több pénze lesz – akik ebből a körből az elején kimaradnak, azok meg lemaradnak. Ezzel kettéválhat az emberiség – szép, okos gazdagokra – és akik ebből kimaradnak.

V: Gazdaság

Az élet egyre nagyobb területén veszik át a munkát a robotok. Ezért egyre kevesebb lesz a munka, egyre több a munkanélküli. Akik lázadoznak. A kormányoknak kevés az adóbevételük, sokat kellene munkanélküli segélyt fizetni és az elöregedő társadalom miatt nyugdíjat… Nő az eladósodás, ami a XXI. század közepén a világgazdaság összeomlásához vezet.

Mindez könnyen a 3. világháború kitöréséhez vezethet, de valószinűbb a folyamatos migráció erősödése, Európa összeomlása: gazdaságilag, demográfiailag, vallásilag, ami néhány országban polgárháború kitöréséhez vezethet.

Az eredménye pedig egy globális diktatúra és kasztrendszer bevezetéséhez vezethet.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs