2021. augusztus 03.
Navision a vállalkozások versenyképes megoldása

Mi az a Navision? Ez egy elég alapvető kérdés, amire valószínűleg még nem válaszoltunk. Ennek a megoldásnak néhány neve volt az évek során az időkeret és a tulajdonjog alapján. Eredetileg Navisionnak hívták. Később Navision Attainnak hívták. A Microsoft 2001-ben felvásárolta a céget, és átnevezte Microsoft Business Solutions Navision -ra.

Navision elérhető online a devit.hu weboldalon, tehát ha többet szeretne megtudni erről a technológiáról, akkor itt a helye nálunk. Később, mivel a Microsoft Business Solutions megállapította, hogy 4 ERP-megoldásuk van, vagyis a Navision, Axapta, Solomon és Great Plains, úgy döntöttek, hogy egyesítik a márkát, és most a megoldásokat Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics AX, Microsoft Dynamics SL és Microsoft Dynamics GP néven nevezik. A Navision (Dynamics NAV) egy ERP (vállalati erőforrás-tervezési) megoldás, amelyet kis- és középvállalkozásoknak terveztek, hogy tranzakcióik nagy részét automatizálják a CRM-től (Customer Relationship Management), az árajánlattételig, megrendelésig, gyártásig, szállításig és számlázásig. Mindez pénzügyi modulokra oszlik, mint például a főkönyvi, a vevői követelések.

A Microsoft Dynamics NAV egyik megkülönböztetője a Sum Index Flow Technology vagy röviden SIFT használata. Ez lehetővé teszi a megoldás számára, hogy elkerülje a naprakészen tartásához szükséges programozást a közzétételi folyamatokon keresztül, és biztosítja, hogy a képernyőkön és jelentésekben szereplő összesített számok feltétlenül kapcsolódjanak a mögöttes részletekhez. Például, ha Ön Ügyfélkártyával rendelkezik, és látja a nyitott számla egyenlegét, akkor ez a szám valós idejű számítással történik, összegezve az összes, még ki nem fizetett számlát. A SIFT technológia ezt oly módon teszi, hogy nem okoz teljesítményütést az alkalmazásban. További részletekért keresse fel a devit.hu weboldalt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs