2020. október 19.
Nagyszerű tengerpartok Koh Lipe-ben

Koh Lipe, Thaiföld délnyugati részén fekvő sziget trópusi paradicsomszigetnek számít: dzsungel, félreeső tengerpartok, imbolygó pálmák és nyugodt vizek várnak itt mindenkit. A szigeten Thaiföld legjobb zátonyai vannak, ami igazán nagyszerű búvárkodást kínál. A Tarutao Nemzeti Park előtt található, a Butong-szigetcsoport lakatlan szigetei veszik körül.

[wp_ad_camp_1]

A Billa Beach egy kis, félreeső tengerpart, amely az Andamán-tengerre néz. Nem vonzza a turista-tömegeket, mint más Koh Lipe tengerpart, így, ha békére és nyugalomra vágyik, ez lehet a legjobb hely az Ön számára. Sziklás tengerparttal rendelkezik, ezért ez lehet az egyik oka annak, hogy nem olyan zsúfolt. Mégis találhat néhány megfelelő helyet a napozáshoz vagy a strandoláshoz. Az elzártság azonban nem akadályozza meg Billa Beachet abban, hogy kiváló hely legyen a kajakhoz vagy a snorkelinghez. A Billa Beach a Kohset Lipe déli részén található Sunset és Pattaya partok között található. Az apró Sanom parton a víz a türkiz különböző árnyalataiban pompázik a világostól a sötétig, de még mindig olyan tiszta, hogy a víz alatt láthatja a sziklákat.

Ez az eldugott tengerpart remek fehér homokkal rendelkezik, ha barnulni szeretne, ráadásul a víz is elég nyugodt az úszáshoz. Lehetséges, hogy láthat kis papagájokat is, akik a közeli dzsungelből érkeznek. Ennek a partnak a fő vonzerője azonban a kiváló búvárkodási lehetőség, amelyet egyesek világszínvonalúnak minősítenek. A Sanom csak egy rövid sétára fekszik a Pattaya tengerparttól egy fa járda mentén. A tengerparton egy szezonális üdülőhely bungalókat és búvárközpontot kínál. A Sunset Beach, vagy a helyi szóhasználatban a Hat Pramong megfelel a nevének. Koh Lipe főbb tengerpartjai közül a legkisebb, ez az a hely, ahol valóban látványos módon lemegy a nap, gyönyörű vörösök és narancsok tükröződnek a vízen. A Sunset Beach egy eldugott lagúnán található Koh Lipe nyugati részén, ezért jó hely a kikapcsolódásra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs