2021. április 29.
Műszaki webáruház a legjobb termékekkel

A mozgó folyadékoknak nagy szerepe van. A folyadék csak saját erejével mozoghat, csak felülről lefelé, vagy nagy nyomásból alacsonyabb nyomású rendszerbe. Ez azt jelenti, hogy energiát kell adni a folyadékhoz, hogy a folyadékot alacsony helyzetből magasabbra mozgassa, ehhez szivattyú szükséges.

[wp_ad_camp_1]

Műszaki webáruház vár mindenkit magas minőségű szivattyúkkal, tehát ha kerti szivattyút keres éppen akkor itt a helye nálunk, hiszen kedvező áron rendelhet.  A szivattyútípusok általában két fő kategóriába sorolhatók – rotodinamikus és pozitív elmozdulású, amelyeknek számos formája létezik. A rotodinamikus szivattyú a forgó mechanikus energiát mozgási energiává továbbítja folyadék sebessége és nyomása formájában. A centrifugális és a folyadékgyűrűs szivattyúk olyan rotodinamikus szivattyúk, amelyek centrifugális erőt alkalmaznak a szivattyúzandó folyadék továbbítására. A szivattyú egyfajta pozitív térfogatáramú szivattyú, amely közvetlenül kiszivattyúzza a folyadékot a szivattyú beömlőnyílásától a kimenetig diszkrét térfogatokban. A szivattyú bemeneténél lévő folyadék hőmérséklete általában a legfontosabb, mivel a gőznyomás jelentős hatással lehet a szivattyú teljesítményére. Egyéb folyadék tulajdonságokat, például viszkozitást és sűrűséget is befolyásolhatnak a hőmérséklet-változások.

A folyadék hőmérséklete szintén jelentősen befolyásolhatja az alkalmazott szivattyú anyagok kiválasztását. A folyadék sebességének nagy jelentősége lehet, különösen szilárd anyagokat tartalmazó folyadékok pumpálásakor. Ezekben az esetekben bizonyos sebességre lehet szükség, hogy megakadályozzák a szilárd anyagok leülepedését a csővezetékben, ami eltömődést és változásokat okozhat a rendszer nyomásában, mivel a cső tényleges belső átmérője hatékonyan csökken, ami befolyásolhatja a szivattyú teljesítményét. Amennyiben szivattyút rendelne itt a helye a citidepo.hu weboldalon.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs