2019. augusztus 05.
Munkavédelmi ruházat története

Munkavégzés során a legfontosabb, hogy a dolgozó úgy végezze el munkáját, hogy közben testi épsége és egészsége ne legyen veszélyben. A munkavédelmi ruházat ezt hivatott szolgálni. Azonban a munkavédelmi ruhának is megvan a maga története.

[wp_ad_camp_1]

Munkavédelmi ruházat története nem is olyan régi, hisz a tizenkilencedik századig nyúlik vissza. Az erős és tartós anyagokból gyártottak munkaruhát, majd később egyenruhát is a katonáknak. A munkavédelmi ruha kapcsán meg kell említenünk a farmer is és ennek felfedezését, ugyanis a kettő szorosan összefügg. A tizenkilencedik században ugyanis a farmernadrágot munkaruházatként hordták. Akkoriban a farmer alapját kék színű erős vászonból és fehér vitorlavászonból készítették, még pedig úgy, hogy a két anyagot sűrűn összeszőtték. Ennek eredményeként egy nagyon erős, indigókék színű anyagot hoztak létre. A nadrág hátsó zsebeit szegecsekkel erősítették meg, így a munkások egy olyan nadrágot kaptak, ami kellően tartós volt. A farmert manapság inkább az utcán hordjuk. A munkavédelmi ruhák pedig azóta tovább alakultak.

Az olyan helyeken, ahol szélsőséges körülmények közt folyik a munkavégzés, például veszélyes anyagokkal a megfelelő munkavédelmi ruházat viselése szükségessé válik. Bizonyos helyeken, például ahol lepotyoghatnak tárgyak, szükségessé válik bizonyos plusz munkavédelmi felszerelés alkalmazása, mint például sisak vagy védőszemüveg. A megfelelő munkavédelmi ruházatnak köszönhetően a dolgozó testi épségben és egészségében nem keletkezik kár. Érdemes ellátogatni a munkavedelem-mindenkinek.hu weboldalra, ahol számos ruházati termék áll rendelkezésre áll rendelkezésre a legjobb minőségben, valamint kérdés esetén elérhetőséget is talál.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs