2021. november 05.
Műfüvet az udvarra? Naná!

Kertes ház, vagy kertkapcsolattal rendelkező társasházi lakás vásárlásakor mindig kardinális kérdés, hogy az udvaron milyen felület lenne a legideálisabb. Sokan a térkövezésre esküdnek, aminek vitathatatlan előnye, hogy szinte semmiféle karbantartásra nincs szükség az állapot megóváshoz, így a tulajdonosnak több ideje marad.

Emellett pedig szép egységes arculatot ad az udvarnak, Azonban tagadhatatlan, hogy egy kövezett tér sokkal ridegebb benyomást kelt, mint a sokkal természetközelibbnek ható pázsit. De mit tehetünk akkor, ha az udvarunkban nincs megoldva a gyepesítés? Egyrészt próbálkozhatunk saját magunk füvesítéssel, ám arra érdemes már előre felkészülni, hogy a tökéletes végeredmény elérése sokkal összetettebb és nehezebb feladat, mint ahogy azt a legtöbben gondolnánk. Sokkal eredményesebb megoldás az, ha egy olyan csapatra bízzuk a pázsitunk életre keltését, akik hosszú évek óta ezzel foglalkoznak. Ám a gyönyörűen zöldellő udvar csak az első lépés: megőrizni a gyepünk szépségét legalább akkora feladat.

Folyamatosan ügyelni kell a megfelelő öntözésre, nyírásra, és szükség esetén a megfelelő tápanyagok pótlására is. Ha úgy érezzük, hogy ehhez hosszú távon nem lesz kedvünk, vagy épp időnk, akkor választhatunk műfüvet is, amely magában hordozza a hibátlan gyep látványát és a gondozásmentességet. Míg hosszú évekkel ezelőtt szinte alig volt választék műfüvekből (és azok is inkább valamiféle durva kinti szőnyegre hasonlítottak), mára már a valódi fűre megtévesztésig hasonlító variációkból választhatunk. A műfű lefektetése egyszerű, Uv állóságának és vízáteresztő képességének köszönhetően pedig hosszú évtizedekre megőrzi szépségét. Igaz, hogy egy minőségi műfű nem a legolcsóbb megoldás, ám megtérülése az évek távlatában nem lehet kérdéses.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs