2019. november 29.
Motorkerékpár olaj kiváló minőségben az alkatreszek.hu webáruházban

Talán mondanunk sem kell, hogy a motorkerékpárba nem olyan olaj kell, mint a gépjárműbe. A választás előtt érdemes alaposan tájékozódni, hiszen ahogy az sem mindegy, hogy mit töltünk az autóba, úgy a motorkerékpárba sem.

[wp_ad_camp_1]

Motorkerékpár kedvezményesen az alkatreszek.hu webáruházban! Mielőtt motorolajat választanánk a motorkerékpárba, van egy fontos dolog, amit érdemes tisztázni. Mégpedig, hogy a motorban kétütemű vagy négyütemű motor van-e. A kétüteműhöz 2T, míg a négyüteműhöz értelemszerűen a 4T jelzésű motorkerékpár olaj való. Ugyanakkor joggal merül fel a kérdés, hogy milyen olaj való a robogóba. Mivel a robogó kétütemű, ezért 2T jelzésű motorolaj való ebbe is. Szintén fontos letisztázni, hogy ásványi vagy szintetikus olajat szeretnénk-e a motorkerékpárba tölteni. Megdöbbentő, de a szakemberek közt sincs teljes megértés, mivel egy részük azt állítja, hogy teljesen mindegy, mások amellett érvelnek, hogy az ásványi alapú motorolajokat határozottan be kellene tiltani. Részünkről mi úgy gondoljuk, hogy a nagy teljesítménnyel rendelkező, sportos négyütemű motorokhoz mindenképp a szintetikus olajok ajánlottak, mivel ezek jobban elvezetik a hőt, kevésbé roncsolódnak a váltóban, ezenkívül magas a viszkozitással rendelkeznek.

Az ember azt gondolhatná, hogy az autóba való motor olaj kiváló a motorokba is. Azonban ez egyáltalán nem igaz. Ha végleg kifogyott az olajból, vagyis szükség helyzet áll elő, akkor sem jó ötlet. A motor „nedves” váltójában ugyanaz a motorkerékpárolaj cirkulál, mint a motorban. Bővebb információkért és a motorolaj kínálat megtekintéséért látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba. Ezenkívül a webáruházban elérhetőségeket is találhat, ha bármilyen kérdése adódna.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs