2021. május 19.
Montenegró – kedvező utazás ajánlatok

A Biogradska Gora Nemzeti Park érintetlen tája kötelező látnivaló a montenegrói utazás során. A park egyike a három utolsó szűz esőerdőnek egész Európában, és rengeteg növénynek, fának és állatnak ad otthont.

[wp_ad_camp_1]

Montenegró utazás ajánlatok elérhetőek az invia.hu weboldalon, tehát keressen fel minket és itt mindent megtudhat a montenegrói ajánlatokkal kapcsolatban és megtekintheti az árakat is. A Biogradska Gora Nemzeti Parkban rengeteg szabadtéri tevékenység található. Bejárhatja a Bjelasica-hegyet, hajót bérelhet a Biograd-tavon, vagy egy dzsipszafarival indulhat az 500 éves erdőkön keresztül. Nem számít, mit csinál, meg fog lepődni a Biogradska Gora Nemzeti Park tájának puszta szépségén. Menjen vissza az időben a Stari bár romjainak meglátogatásával. A Montenegró délkeleti részén található Stari Bart az elmúlt évszázadok során meglehetősen elárasztották a népek. A velenceiek, a szerbek és még a magyarok is elfoglalták. Annak ellenére, hogy még mindig kevés lakos él az óvárosban, Stari bár nagy része romokban áll. Érdemes néhány órát eltölteni az elhagyott hegyvidéki falu kőerődjének felfedezésével.

A San Giovanni-kastély tetejéről elsöprő kilátás nyílik Montenegróra. A 6. századig nyúló erődítményt Nagy Jusztianianus római császár építette, hogy megvédje a várost a lehetséges fenyegetésektől. Azóta továbbra is népszerű turisztikai célpont a Kotor városába látogató utazók számára. Ez egy meredek emelkedő több száz lépésnyire a kastély tetejéig, amely egy 900 méteres hegy tetején fekszik, és felülről a Lovccen-hegységre és a szomszédos Kotori-öbölre nyíló panorámás kilátással jutalmazza. Az Adriai-tenger egyik legkorábbi településének tekintett Herceg Novit számos ország és kultúra befolyásolta. Miután a Római Birodalom megszállta, a szerbek, bosnyákok, törökök, velenceiek, sőt a franciák is átvették. Ez a legfontosabb üdülőhely a látogatók és a helyiek számára egyaránt.  Bővebb leírásért keresse fel az invia.hu weboldalt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs