2021. június 12.
Monitor alacsony áron

A monitor egy számítógépes hardver, amely a csatlakoztatott számítógép által generált videó- és grafikus információkat jeleníti meg a számítógép videókártyáján keresztül. A monitorok hasonlóak a tévékhez, de általában sokkal nagyobb felbontásban jelenítik meg az információkat. Szintén a televízióval ellentétben, a monitorok általában az íróasztal tetején ülnek, nem pedig a falra szerelve.

[wp_ad_camp_1]

Monitor alacsony áron várja a vásárlókat a digitalweb.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk még ma és megtalálhatja a teljes monitor kínálatot az árakkal együtt. A monitort néha képernyőnek, kijelzőnek, videókijelzőnek, vagy videóképernyőnek nevezik. Asztali számítógépen a monitor kábelen keresztül csatlakozik a számítógép videókártyájának vagy alaplapjának egy portjához. Annak ellenére, hogy a monitor a számítógép fő házán kívül helyezkedik el, ez a rendszer elengedhetetlen része. Fontos különbséget tenni a monitor és a tényleges számítógép között, különösen asztali rendszeren. A számítógéphez csatlakoztatott monitor kikapcsolása nem azonos a tényleges számítógép kikapcsolásával, amelynek alkatrészei (például a merevlemez és a videókártya) a számítógép házában vannak elhelyezve. A monitorok a számítógép részeként vannak beépítve laptopokba, táblagépekbe, netbookokba és all-in-one asztali gépekbe. Azonban külön megvásárolhatja, ha frissíteni kíván a jelenlegi monitorjáról, vagy konfigurálja a többmonitoros beállítást.

A monitorok két fő típusban kaphatók: LCD és CRT. A mély méretű CRT monitorok régimódi tévéknek tűnnek. Az LCD monitorok sokkal vékonyabbak, kevesebb energiát fogyasztanak, és jobb grafikai minőséget nyújtanak. Az OLED egy másik típusú monitor, amely továbbfejlesztette az LCD-t, még jobb színt és látószöget biztosít, de több energiát is igényel. Amennyiben rendelni szeretne nézzen be a digitalweb.hu weboldalra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs