2021. május 01.
Mitől nappali szőnyeg a nappali szőnyeg?

A nappali szőnyeg gyakorlatilag a nappali középpontja. Sokunknak a nappali az egyik legfontosabb olyan helyisége a lakásnak, aminek dekorálása és kényelmessé tétele sokkal jobban lényeges, mint például a hálószoba, vagy a fürdőszoba. A nappaliban fogadjuk elsősorban a vendégeinket, a barátainkat. Egy jó házigazda és háziasszony pedig szem előtt tartja azt, hogy komfortosan érezzék magukat, ha vendégségbe érkeznek.

[wp_ad_camp_1]

Klasszikus és modern nappali szőnyeg is uralhatja itt a teret, amelyek kiemelhetik a helyiség stílusát. Egy nappali szőnyeg akkor lesz praktikus, ha könnyen tudjuk tisztán tartani, nem túlságosan kényes ott, ahol háziállatok, vagy kisgyermekek színesítik meg a mindennapokat. Például egy polipropilén anyagú nappali szőnyeg tökéletes választás mindenki számára. Ebből az anyagból sokféle nappali szőnyeget készítenek. Ilyen lehet a shaggy szőnyeg, a klasszikus szőnyeg, vagy a modern nappali szőnyeg is.

A nappali szőnyeg akkor szép, ha nagyméretű. Képzeld el a nappalid egy hatalmas, mondjuk 250 x 350 cm-es nagy szőnyeggel. Tetszik? És egy kisméretű, 70 x 100 cm-es szőnyeg? Nem az igazi, ugye? Egy nappali úgy lesz tökéletes, ha a lehető legbarátságosabb és legpuhább, legnagyobb szép, minőségi szőnyeg dominál benne.

Hazánkban is nagyon szeretjük az amerikai konyhás elrendezést, ahol a nappali szőnyeg tökéletes választás arra, hogy a két tér mégis el legyen különítve egymástól. Az amerikai konyha azt jelenti, hogy a nappali és a konyha egy térben van, némi furfangosságot azonban be lehet vetni. Miért jó az amerikai konyha? Mert a család egyben lehet, tudnak egymással beszélgetni, más-más tevékenységet folytatva is. Anyuka a konyhában főz, miközben a gyerekek a nappaliban játszanak, mégis szem előtt vannak, felügyelet alatt. Itt egy nappali szőnyeg, a konyhapult előtt pedig egy konyha szőnyeg egészen otthonos, meleg, barátságos alapot ad a családi fészeknek.

Térjünk vissza egy kicsit a nappali szőnyeg anyagára. Mint már említettem, a polipropilén szőnyegeket nagyon szeretjük. Ez egy olyan anyag, ami megbirkózik a gyermekekkel és a háziállatkákkal is. Kutya, macska, hörcsög, tengerimalac, stb., mindenki jól érzi magát rajta. Ha pedig valami baleset történne és ráömlene valami, akkor sincs baj, mert rendkívül jól és könnyen tisztítható. Nem ül meg benne semmi szennyeződés. Nedves szivaccsal, vagy porszívóval bármikor takarítható.

Egy polipropilén nappali szőnyeg beszerzésével mindenki jól jár. Kényelme, látványa, melegsége, puhasága, gondoskodása téged is levesz a lábadról.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs