2020. július 26.
Mit tehetünk a narancsbőr eltüntetése érdekében?

Rengetegen élnek abban a tévhitben miszerint a narancsbőr csakis a kerekdedebb nőket veszélyeztetheti. A valóság viszont az, hogy alkattól függetlenül bármit érinthet ez a probléma. Mi most megmutatjuk a legjobb csodafegyvereket a narancsbőr ellen.

[wp_ad_camp_1]

A narancsbőr kialakulásának a hátterében nagyon sok minden állhat, de a legtöbb esetben a genetika, az anyagcsere lelassulása, hormonzavar, helytelen táplálkozás, mozgáshiány, a dohányzás vagy éppen a stresszes életmód az okozója. Ez a probléma főként a nőknél jellemző, de a férfiak körében sem kizárt jelenség. Ennek a legfőbb oka lehet, hogy a nők felépítése teljesen más, mint a férfiaké. Ugyanis a női zsírszövet közvetlenül a bőr felszíne alatt helyezkedik el. Többek között ennek is köszönhetően, hogy a zsírsejtek a lazább kötőszövetbe ágyazódva nagyobb teret nyerhetnek. Ezt követően könnyebben feldúlhatják a lazább kötőszöveti rostokat is. A narancsbőr esetén három fázisát különböztetjük meg. Az első az, amikor csak a bőr össze nyomásánál válik láthatóvá a probléma.

A második, amikor már álló helyzetben is látható. A harmadik viszont az, amikor már fekvő helyzetben is szemmel látható az elváltozásnak a jelei. De mit is tehetünk ellene? Amennyiben szeretnénk tenni ellene érdemes lemondani a káros szenvedélyekről, mint pl. a dohányzás. A váltott zuhanymódszer a legeredményesebb, ugyanis ez remekül serkenti a vérkeringést. Használjunk bőrradírt, és ez mellett fogyasszunk sok zöldséget és rostokban gazdag élelmiszereket. Továbbá hatásos lehet, ha változtatunk a táplálkozási szokásainkon és ezen felül igyunk sokat, amely napi minimum 2 liter folyadékot jelenthet. Illetve nagyon fontos, hogy figyeljünk a súlyingadozásra is!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs