2020. augusztus 01.
Mit tehet ha Ománban jár?

Az elmúlt két évtizedben Omán a Közel-Kelet egyik legkívánatosabb célpontjává vált. Annak ellenére, hogy továbbra is viszonylag érintetlenül maradt a turizmustól, Omán továbbra is vonzza a szabadtér szerelmeseit, azokat akik szép tájakat  valamint a kalandvágyó embereket, akiket érdekel ez az ország.

[wp_ad_camp_1]

Az egyenetlen dombok és a homokos dűnék között egy valódi paradicsom található, amelyet Wadi Bani Khalid néven ismernek. Ez a rejtett oázis, néhány órára Maszkatotól található, számos csillogó türkiz medencével rendelkezik. Menjen úszni a frissítő vizekbe, vagy fedezze fel a keskeny barlangokat és kanyonokat. Az Omán legmagasabb hegyének tetejére irányuló kanyargós út szinte ugyanolyan izgalmas, mint maga a hegy. Ahogy az út kanyarjai mentén navigál, páratlan kilátás nyílik a lenyűgöző „Ománi Nagy kanyon”, a Wadi Ghul felé.

Az utazás maximális kihasználása érdekében érdemes legalább egy éjszakát eltölteni Jebal Shams-en. Rengeteg kemping található itt, ahol az estét csillagászással töltheti el, és látványos kilátásokat csodálhat meg. Az izgalomkeresőknek meg kell próbálniuk az erkély sétát is, egy keskeny utat, amely a hegy oldalán fekszik. Van egy gyönyörű Jabrin erőd, amely 1670-ből származik, egykor a hatalmas imám Bil’arab bin Sultan házának otthona volt. Az erőd katonai szintű védelmi rendszere még mindig nagyrészt sértetlen, és a fegyverek és a kanyonok az egész komplexumban láthatók. Akár átjárhat a különféle helyiségeken és negyedeken, amelyeket az imám és feleségei foglaltak el. Fedezze fel a hálószobák, a tetőtéri mecset és a Korán iskola bonyolultan faragott mennyezetét, sőt azt a síremléket is, amelybe az imámot eltemették. Látogasson el tehát ide ha igazán érdekes és izgalmas látnivalókat szeretne megtekinteni.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs