2020. június 08.
Mit tehet ha Etiópiába utazik?

Mivel ez az egyetlen afrikai ország, amelyet soha nem gyarmatosítottak, Etiópia sikerült megőrizze színes kulturális identitását. Ez nyilvánvalóan látszik a történelmi erődökön, az őslakos falvakon, valamint az országot átjáró mély hagyományokon és szokásokon keresztül. Tegyen egy látogatást Etiópiába, és látni fogja, mi teszi hihetetlenül egyedivé ezt az országot Afrika más részeivel összehasonlítva.

[wp_ad_camp_1]

A hírhedt Kék Nílus folyó elsődleges forrásaként a Tana-tó Afrika egyik legkülönbözőbb ökoszisztémáját jelenti. Etiópiában ez az legnagyobb tó, amely 50 mérföldre fekszik az etiópiai északnyugati felvidéktől. Egy hajókirándulás a legjobb módja annak, hogy felfedezzék a tót, és sok cég és helyi lakos biztosít napi kirándulásokat a látogatók számára. A vízen haladva halak, madarak, sőt emlősök, mint például víziló és teknősök sokasága üdvözlik Önt. Számos olyan kolostor és templom is található, amelyek a part mentén helyezkednek el. A látványos Fasil Ghebbi egyedülálló építészeti remekmű, amely ötvözi mind az európai, mind a Núbiai stílusokat. A kastély kialakítását nagymértékben befolyásolja az arab és a hindu építészet, míg a középkori tornyokat és a kő homlokzatát a jezsuita misszionáriusok vették át.

Ezt a várat a 17. században építették, és az etióp császárok fő rezidenciájaként használták. A túra során  a komplexumon átjuthat a Fasilides fő kastélyán és az I. Iyasu palotáján is. Ezen felül látni fogja III. Dawit termét, lovas istállót, a helyszíni könyvtárat és három szomszédos templomot. Mélyen merüljön el Etiópia történetében az Etiópia Nemzeti Múzeumában. A múzeumban három különféle kiállítás található, több ezer műtárgy és régészeti lelet látható itt. A legjelentősebb kiállítás a paleoantropológiai szakasz, amelyben a korai hominidák vagy majmok maradványai találhatók. Itt található a „Lucy” csontváz is, amelynek fosszilis maradványai több mint 3,2 millió évesek. Úgy gondolják, hogy őseinek ezek a legrégebbi maradványai.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs