2016. szeptember 04.
Mit tegyen, ha nem tud aludni?

Mindannyian tudjuk, hogy egy forró, tejes ital vagy egy meleg fürdő relaxál és megnyugtat lefekvés előtt, de néhány ember még ezek után sem tud álomba merülni. Egy felmérés szerint egyedül Angliában 10 millió receptet írnak ki különféle altatókra, egy másik felmérés szerint pedig az emberiség 86%-a szenved alvási zavaroktól. Viszont ki lehet próbálni néhány természetes trükköt és cselt, amivel könnyebb lehet elaludni, ezeket pedig most megtudhatja.

[wp_ad_camp_1]

Próbáljon meg csak a bal orrlyukán keresztül lélegezni. Erről a jóga módszerről azt gondolják, hogy csökkenti a vérnyomást és nyugtató hatással van az emberre. Feküdjön tehát a bal oldalára, majd az egyik ujját pihentesse a jobb orrlyukán, elzárva azt. Ez a technika különösen bejön akkor, ha túlmelegedés van, vagy ha a klimaxos hőhullámok megnehezítik az alvást. Ha ellazítja az izmait az is sokat segíthet. Feküdjön lazán a hátára, vegyen egy lassú, mély lélegzetet az orrán keresztül, és ezzel egy-időben húzza össze a lábujjait, majd engedje el a szorítást. Ha ezt megtette többször is, akkor a légzésének állandónak kell lennie, és készen kell állnia az alvásra.

Nagyszerű megoldás lehet az is, ha megpróbál ébren maradni, hiszen az elménk egy lázadó szerkezet. Ezért tartsa szemeit nyitva, és ismételje magában „nem fogok aludni”. Ráadásul az agy a negatívokat nem dolgozza fel, ezért úgy fogja értelmezni, mint egy utasítást, és hamarabb el fog majd aludni. Végül pedig próbáljon meg minden hétköznapi pillanatra visszaemlékezni ami aznap történt önnel, például beszélgetésekre, hangokra és látványokra, ez segít abban hogy elérje a szellemi állapotot amíg teljesen készen nem áll az alvásra. Ha tehát ön is alvászavarokkal küzd, akkor megéri kipróbálni ezeket a trükköket, hiszen ezek bizonyítottan beválnak szinte mindenkinél.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs