2022. január 06.
Mit tegyen, ha az Arches Nemzeti Parkba látogat?

A sivatagi csodaország több mint 2000 természetes homokkőboltozattal rendelkezik, az Arches Nemzeti Park az Egyesült Államok legjobban elérhető túráinak egyikét kínálja. A utah-i Canyon Countryban, Moab városa közelében található, lenyűgöző tájak fedezhetők fel a 30 mérföldes festői úton, csábító nyomvonalakkal tele.

Az Arches-i túrázás gyakran rövid és könnyű, lehetővé téve minden korosztály számára, hogy elinduljanak saját útjukon, és testközelből nézzék meg a látványos képződményeket. A rövid ösvények a sivatagi hőséget is enyhítik. Ám az Arches Nemzeti Parkban a legjobb tennivalók nem csak egy dologról szólnak, hanem látványos kilátók és sziklacsapok is láthatók, amelyek együttesen túlvilági tájat alkotnak. Gyors, egyszerű és gyönyörű, a Broken Arch felé vezető túra népszerű a fiatalok és idősek körében. A nyomvonal viszonylag egyenletes a 1,2 mérföldes úton. Élvezni fogja a csodálatos sivatagi tájakat és a növényzet furcsa, barátságos látványát. Ne feledje, hogy az ösvénynek, mint sok másnak az Arches Nemzeti Parkban, kevés az árnyéka. Vigyen magával sok vizet és kalapot. A rövid túra csúcspontja a lenyűgöző homokkő ív közeli képe, amely a sivatagi padló fölé emelkedik. Mivel a Broken Arch ugyanazon a nyomvonalon halad, mint a Sand Dune Arch, gyakori, hogy a túrák során mindkét ösvényt egybe vonják. Ez egy emlékezetes 1,8 mérföldes oda-vissza úthoz vezetne.

Egyetlen nemzeti parkon keresztüli kirándulás sem lenne teljes az Arches Látogatóközpont felfedezése nélkül. Remek hely utazásának megkezdéséhez a látványos régióban. A központ naprakész részletekkel szolgál a nyomvonalak megnyitásával kapcsolatban, és tanácsokat ad, hogy a legtöbbet hozza ki kalandjából. A látogatóközpont számos kiállításnak ad otthont, amelyek részletesen bemutatják a park történetét és földrajzát. A Ranger által vezetett programok itt kezdődnek, és sok ember indul innen.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs