2020. január 07.
Mit lehet tenni, ha nem működik megfelelően a WC?

Sajnos gyakori probléma, hogy a wc meghibásodik. A dugulás elég gyakran keseríti meg az ember mindennapjait és ami igazán problémás, hogy sokszor maguk a lakók idézik elő a problémát. Viszont az is tény, hogy a wc, akárcsak bármilyen másik berendezési tárgy idővel elhasználódik.

[wp_ad_camp_1]

A wc rendellenes működéséről bővebb információk ide klikkelve! Idővel minden wc-vel valami probléma lesz, különösen abban az esetben, ha a lakók rendellenesen használják, például oda nem való dolgokat is lehúznak. Sajnos ez meglehetősen gyakori probléma. Ugyanakkor a wc ettől függetlenül is tönkre mehet. Ha a wc-vel problémák adódnak, akkor sokan rögtön szerelőhöz fordulnak, míg mások igyekeznek saját kútfőből megoldani a problémát. Bizonyos esetekben, tény, hogy Ön is tud mit kezdeni a problémával. Ha a wc túlcsordul, akkor érdemes elsőként a szelepet ellenőrizni. Ezt a tartály alján találja. Ha túlcsordul a wc, akkor a szelepet le kell állítani. Ezáltal a problémát meg lehet oldani. Viszont a szelep kapcsán fontos megjegyezni, hogy mivel a szelep ritkán van használva, így előfordulhat, hogy nem működik rendesen.

A szelepet a helyére kell illeszteni. A szelep elévülése ellen szerencsére lehet tenni, még pedig úgy, hogy minden egyes wc tisztításkor, megcsavarja a szelepet, hogy az megfelelőképp működjön. Ha nem sikerül megoldani a problémát a szelep elzárásával, akkor a vízáram jelentheti a megoldást. Ehhez le kell szedni a wc tartály tetejét, majd leellenőrizni az ott található csapokat és gumilemezt. Ha a csap nyitva van, akkor be kell zárni. A probléma oka valószínűleg, hogy a csap nem nyit és zár megfelelően. A probléma még mindig fennáll, akkor nincs mit tenni, ideje telefont ragadni és szerelőt hívni a probléma megszüntetése érdekében!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs