2014. április 14.
Mit kell tenni az állásinterjú után?

Sokan nagyon izgulnak az állásinterjú miatt, ami persze teljesen természetes. Ma már rengeteget lehet viszont arról olvasni, hogy miképp is lehet leküzdeni a felesleges izgalmakat, hogy hogyan is lehet, felhívni magunkra a figyelmet, mit kell mondani és mi az, amiről véletlenül sem beszéljünk. Arról viszont már csak kevés szó esik, hogy mit kell tenni, ha véget ért az interjú.

[wp_ad_camp_1]

Először is fontos, hogy ne hallgass, ugyanis a kapcsolattartás, az utólagos érdeklődés nagyon fontos. Természetesen nem kell erőltetni a dolgot, egyszerűen csak kérdezd meg az interjú végén, hogy várhatóan mennyi időt vesz igénybe a döntéshozatal, de érdemes utána egy e-mailt is küldeni, amiben megköszönöd az alkalmat. A szakértők szerint a kapcsolattartás legjobb módja minden esetben az, amit Te magad a legnyilvánvalóbbnak érzel. Természetesen a személyes e-mail címek és a telefonszámok tabut jelentenek, szorítkozz kizárólag a céges elérhetőségekre.

Ha épp a válaszhiány kínoz, akkor is maradj udvarias. Ha a cégnél azt mondták, hogy a következő hétre meglesz döntés, de péntek este még semmi hír, akkor az érdeklődésed jogossága természetes. A túl sok kommunikáció ebben az esetben riasztó lehet, de egy levél az etikett szerint még belefér. Fogalmazz hivatalosan, de kedvesen, ám sürgetni nem érdemes.

Ha a határidőn túl is türelmesen vártál a cég válaszára, de még mindig nem érkezett semmi, akkor jobb, ha megbarátkoznod a ténnyel, hogy ennek annyi, kár tovább haboznod. A legjobb amit tehetsz ilyenkor, ha inkább az előtted lévő lehetőségekre koncentrálsz. A vállalatnál úgyis ismerik az elérhetőségeidet, ha mégis kellesz majd jeleznek, ebben biztos lehetsz.

Saját érdekesben jó, ha tudod, hogy a pályázati folyamat során semmit sem szabad biztosra venni. Attól, hogy egy cég szaglászik utánad, referenciát kértek a korábbi munkahelyedről, még mindig nincs garancia arra, hogy megkapod az állást, ezt jó előre tudni.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs