2021. június 11.
Mit fejleszt a puzzle?

A puzzle nagyszerű játék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Szórakoztatja akár az egész családot, nagyszerű kikapcsolódási lehetőség. Akár napokig játszhat vele a család, a sikerélmény a végén mindenkinek garantált, egyenlő félként vehet részt a játékban felnőtt és gyerek.

[wp_ad_camp_1]

A puzzle nemcsak szórakoztat, hanem fejleszti a kirakó emberek logikai gondolkodását, kreativitását, valamint a vizuális és asszociációs képességeit is. Mindenféle méretben, néhány száz, vagy akár több ezer darabos kirakót vásárolhatunk, akár egyénre szabottan is, saját fényképpel is. Gyerekeknek a kisebb, pár száz darabos puzzlét érdemes vásárolni, amellett, hogy remek szórakozás, emellett fejlődik a motorikus képessége. A kis darabok rakosgatása fejleszti a gyerekek stratégiai, logikai gondolkodását, szem-kéz koordinációját, összpontosító képességét. Fejlődik általa a képzelőerő és elősegíti a színek formák helyes felismerését, a térben és síkban való tájékozódást – ez fontos az írás- és olvasástanulás során.

Fejleszti a monotóniatűrést, valamint a kitartást, feladattudatot, ami az iskolaérettség egyik fontos feltétele. A puzzlének kognitív szerepe van, a gyerek a kis darabok összeillesztése közben kísérletezik, gondolkodik a helyes megoldáson, kijavítja magát, vissza-vissza tér az adott problémára, ezenkívül tökéletes családi játék is. Tökéletes csapatépítő, közösen élik át az alkotást, a kirakás örömét. Játék közben a család jókat beszélget, együtt nevet, észrevétlenül tágíthatják a szülők a gyermek ismereteit. elsőként ne válasszunk nehéz kirakót, legyen valami olyan kép, ami a gyerek számára érdekes: rajzfilmes, állatfigurás. ne legyenek túl kicsik a kirakón lévő ábrák. Ha a gyermek már könnyedén kirakja az egyszerűbb kirakót, fokozatosan válthatunk nehezebb kirakókra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs