2022. november 08.
Mit érdemes megnézni Innsbruckban?

Az osztrák alpesi város, Innsbruck Tirol államban fekszik, a széles Inn-völgyben, két fontos közlekedési útvonal metszéspontjában Németország és Olaszország, valamint Bécs és Svájc között. Ausztria egyik legnépszerűbb egész évben használható nyaralóhelye, Innsbruck megőrizte középkori óvárosát (Altstadt) szűk, kanyargós utcáival és későgótikus stílusú magas házaival.

A város legnépszerűbb látnivalói közül sok az óváros közelében található, melynek bájos szűk utcái rengeteg látnivalót és tennivalót kínálnak a turistáknak. Ez a tökéletes hely a történelmi város felfedezésének megkezdéséhez, és rengeteg kiváló étkezési lehetőséget, valamint egyedi (és gyakran előkelő) szállásokat kínál. Mindenütt gyönyörű kilátás nyílik a környező hegygyűrűre. Északra emelkednek a Nordkette (Északi Lánc) csipkézett csúcsai, a Karwendel tartományban. Délen, az erdős Bergisel-gerinc fölött található a 2403 méteres Saile és a Serles-csoport. Délkeletre pedig a Lanser Köpfe felett található a 2247 méteres Patscherkofel kerek csúcsa, amely a síelők körében népszerű. Nem meglepő tehát, hogy Innsbruck a szabadtéri szerelmesek és kalandorok számára is nagy vonzerővel bír.. Az 1964-es és 1976-os téli olimpiai játékokra épült sportlétesítmények ma is síelők tömegeit vonzzák, és minden évben nemzeti és nemzetközi versenyek színhelyei ezek.

Az óváros (Altstadt) félkör alakú negyedét a Graben (Moat) néven ismert utcagyűrű veszi körül, és ma egy gyönyörű sétálóövezet, ahol 800 éves történelmen keresztül sétálhatunk. Szűk házfalaival, csinos ajtónyílásaival, ékes ablakaival, támpilléres középkori házaival és árkádos homlokzataival Innsbruck óvárosát gyalogosan érdemes felfedezni. Ez a jól megőrzött terület tele van a régi tiroli építészet és a déli hatások számos szép példájával, valamint pazar reneszánsz, barokk és rokokó épületekkel.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs