2021. június 16.
Mit csinál egy csontkovács?

Most megtudhat mindent, amit mindig is tudni akart a csontkovácsról. Az emberek körülbelül 60 százaléka tapasztal valamilyen fájdalmat és 25 százalékunk megvárja, amíg ez a fájdalom krónikus lesz, mielőtt segítséget kér.

A csont- és izomrendszeri betegségek, például gerincferdülés, nyak- és hátfájdalom, isiász és sportsérülések diagnosztizálására és kezelésére képzett csontkovácsok manuális terápiákat alkalmaznak, például lágyszöveti masszázst vagy ízületi nyújtást, hogy javítsák a csontok, izmok, idegek és szövetek szerkezetét és működését. Az csontkovácsok klinikai rehabilitációs gyakorlatokat is előírhatnak, továbbá javasolhatnak életmódbeli változtatásokat is. Amerikában és Ausztráliában is az csontkovács egy kormány által bejegyzett egészségügyi szakember, akinek négy-öt év egyetemi tanulmányokat kell elvégeznie, így biztosítjuk számukra, hogy tudják a dolgukat.

A csontkovács a felkészülése során részletesen tanulmányozza az anatómiát, a fiziológiát, a patológiát, az orvosi vizsgálatokat és a diagnózist is. Külföldön a csontkovács rendelés egy holisztikus egészségügyi rendszer, ezért a terápia mellett az csontkovács tanácsokat is adhat a testtartásával és az étrendjével kapcsolatban is. Függetlenül attól, hogy ismétlődő húzódási sérüléssel, testtartás béli egyensúlyhiánnyal vagy terhességgel kapcsolatos izomfájdalommal van dolga, az csontkovács felméri testét és életmódját, hogy meghatározza a probléma okát. Az első látogatás során a csontkovács megkérdezi a beteg tüneteit, majd teljes kórtörténetet fognak felállítani, vizsgálatokat és klinikai teszteket végeznek. Ide tartoznak a diagnosztikai, ortopédiai vagy neurológiai vizsgálatok, valamint a mozgás és a testtartás felmérése is. Bár a csontkovácsok és a gyógytornászok mind mozgásszervi betegségeket kezelnek, filozófiájuk eltér. A csontkovácsok a rendellenes gerincfunkció kimutatására és korrekciójára, valamint az idegrendszerre gyakorolt ​​hatására összpontosítanak; A fizioterapeuták segítenek felépülni a sérülésekből, növelni a mobilitást, és kezelni az olyan krónikus betegségeket is, mint a szívbetegségek és a cukorbetegség.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs