2022. február 04.
Minőségi lótakarmány kedvezményes áron

A lótakarmányban sok különböző fehérjeforrás található, és nem mindegyik egyforma minőségű. A fehérje aminosavakból áll, amelyek két típusba sorolhatók: „esszenciális”, amelyeket az étrendben kell biztosítani, és „nem esszenciális”, amelyeket a ló saját rendszere hozhat létre. A fehérje minőségét a fehérjeforrás által biztosított esszenciális aminosavak aránya alapján ítélik meg.

Lótakarmány kedvezményes áron elérhető a gravetti.hu weboldalra látogatva, tehát keressen fel minket bátran és megtalálhatja termékeinket amelyeket villámgyorsan kiszállítunk ha tőlünk rendel. A kiváló minőségű fehérjeforrások közé tartoznak a tejfehérjék (szárított savó) és az olajos magvakból származó olajgyártás melléktermékei, például a szójabab. Ezek mindegyike magas a lizin esszenciális aminosavban. Egyéb fehérjeforrások közé tartoznak a lenmag- és repcelisztek. Néha a takarmánygyártó cégek egyenként adják hozzá az aminosavakat, és ezeket láthatja a címkén (például l-lizin-monohidroklorid). Ezeket a kereskedelmi takarmányok tartalmazzák, hogy biztosítsák a legtöbb ló által elfogyasztott takarmányban jellemző hiányosságok és egyensúlyhiányok kijavítását. A makroásványi anyagok lehetnek kalcium, foszfor, magnézium, nátrium, kálium és klorid. A nyomelemek (milligramm mennyiségben szükségesek) a réz, a vas, a cink, a mangán, a szelén és a jód.

A vitaminok közé tartozik az A-, D- és E-vitamin, valamint számos B-vitamin. A természetes E-vitamin (d-alfa tokoferol) a legjobban felszívódó. Ezek az összetevők, amelyek elősegítik a takarmány hasznosulását azáltal, hogy támogatják a ló bélbaktérium populációit, és emiatt egyre gyakoribbá váltak a takarmányokban. Ide tartoznak a különféle enzimek és élesztőkultúrák, valamint meghatározott baktériumpopulációk, például a lactobacillusacidophilus kivonatai és termékei. További információkért és rendelésért keresse fel a gravetti.hu weboldalt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs