2021. november 08.
Minőségi kerti tó kiegészítő várja online

A könyvek sok bátorítást tartalmaznak arra, hogy tavat helyezzenek a kertbe. A legtöbb tavi lény valószínűleg ösztönösen érzi az általa igényelt minimális felületet, a szitakötők számára egy életképes tó minimális mérete körülbelül 4 négyzetméter, de egyes fajoknak sokkal többre van szükségük.

Kerti tó kiegészítő várja online kedvezményes árakkal és szuper termékekkel, tehát megéri benézni hozzánk ha ön is régóta keres már ilyen kiegészítőket. Sok vadkertészeti szöveg azt javasolja, hogy egy tónak hullámos széle legyen, és esztétikai szempontból az ilyen tavak “természetesebbnek” tűnnek. A szabálytalan körvonalak növelik a tó effektív kerületét, és ezáltal a sekély vizű peremélőhelyek kiterjedését. Valószínűleg ezek valóban hozzájárulnak a mikrokörnyezetek számának növeléséhez, de a tó belsejében lévő domborzat felhasználásával egyenes szegélyű tavakban is hatékonyan alakíthatók ki. Nincs bizonyíték arra, hogy egy jól megtervezett, egyenes oldalú tavacska ne lenne olyan jó a vadon élő állatok számára, mint egy hullámos szélű tavacska.

Sok régebbi könyv legalább 60 cm-es középső tómélységet ajánl. A legtöbb gerinctelen vadvilágnak sekély, nem pedig mély vízre van szüksége. Azt javasolják, hogy a legmélyebb terület ne legyen nagyobb 30 cm-nél. Ezzel szemben az Országos Kétéltű Felmérés arra a következtetésre jutott, hogy a kétéltűeket (a békák kivételével) ritkábban találták 0,5 méternél mélyebb tavakban. A mély tavak esztétikailag nem nagyon különböznek a sekélyebb tavaktól, így a megjelenés nem számít. A mélyebb tavakkal az egyik nagy probléma, hogy nagyobb valószínűséggel szenvednek az alacsony nyári oxigénszinttől a fenéken, különösen, ha a tóban sok levélhulladék esik le az ősz folyamán. A legrosszabb esetben a tó anoxikussá és büdössé válhat. Amennyiben tó kiegészítőket keres, nézzen be a sunikft.hu weboldalra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs