2021. április 17.
Minőségi és színvonalas jóga

Amikor összehúzza és kinyújtja az izmokat, mozgatja a szerveket, bejön és kilép a jóga testtartásból, növeli a nyirok (az immunsejtekben gazdag viszkózus folyadék) elvezetését. Ez segíti a nyirokrendszert a fertőzések leküzdésében, a rákos sejtek elpusztításában és a sejtek működésének mérgező salakanyagainak ártalmatlanításában.

[wp_ad_camp_1]

Jóga órák és alkalmak várják a kingayoga.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk, ha ön is online jóga tanfolyamot keres, mert már régóta kipróbálná ezeket a gyakorlatokat. Amikor a pulzusát rendszeresen az aerob tartományba helyezi, csökkenti a szívroham kockázatát, és enyhítheti a depressziót. Noha nem minden jóga aerob, ha erőteljesen csinálja, ez növelheti a pulzusát az aerob tartományban. De azok a jógagyakorlatok is javíthatják a szív- és érrendszeri kondicionálást, amelyek nem emelik olyan magasra a pulzusukat. Tanulmányok kimutatták, hogy a jógagyakorlás csökkenti a nyugalmi pulzusszámot, növeli az állóképességet és javíthatja a maximális oxigénfelvételt edzés közben.

A jóga csökkenti a kortizol szintjét. Ha ez nem tűnik soknak, fontolja meg ezt. Normális esetben a mellékvesék a kortizolt választják ki egy akut válság hatására, amely ideiglenesen fokozza az immunrendszer működését. Ha kortizolszintje a válság után is magas szinten marad, veszélyeztetheti az immunrendszert. A kortizol átmeneti növelése segít a hosszú távú memóriában, de a krónikusan magas szint aláássa a memóriát, és állandó változásokhoz vezethet az agyban. Ezenkívül a túlzott kortizol összefüggésbe hozható a súlyos depresszióval, csontritkulással (kivonja a kalciumot és más ásványi anyagokat a csontokból és megzavarja az új csont lerakódását), a magas vérnyomással és az inzulinrezisztenciával. A jóga mindentől megvédi. További információkat a kingayoga.hu weboldalon talál.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs